Connect with us

Profitul Samsung se prabuseste – Compania a anuntat joi o scadere semnificativa a profitului in primul trimestru din 2023, cu peste 86%, ajungand la cel mai mic nivel din ultimii 14 ani. Motivul invocat a fost incetinirea economiei mondiale, care a afectat vanzarile de cipuri si electronice, conform declaratiilor agentiei AFP.

Industria semiconductoarelor se asteapta la o redresare in a doua jumatate a anului, datorita cooperarii dintre producatorii de cipuri privind reducerile de productie. Cu toate acestea, analistii anticipeaza o perioada dificila intre aprilie si iulie pentru Samsung si alti producatori de cipuri sud-coreeni, care ar putea conduce la cea mai proasta performanta inregistrata de Samsung in istorie.

Producatorii sud-coreeni de cipuri au avut profituri record in ultimii ani, datorita cresterii preturilor semiconductoarelor si cererii solide. Cu toate acestea, incetinirea economiei mondiale, inflatia si cresterea ratelor dobanzilor au afectat sectorul semiconductoarelor, care a fost initial sustinut de achizitiile de electronice in timpul pandemiei.

In aprilie, Samsung a anuntat ca va reduce semnificativ productia de cipuri de memorie pentru a rezolva problema ofertei excedentare, invocand o scadere a cererii de cipuri electronice, care reprezinta de obicei jumatate din profiturile sale, precum si preturi mai mici. Acest pas a dus la inregistrarea unei pierderi de 4.580 miliarde de woni (3,1 miliarde de euro) in divizia de cipuri, prima pierdere neta din 2009, cand lumea abia iesea din criza financiara din 2008.

Profitul Samsung se prabuseste, cel mai mic trimestrial din ultimii 14 ani

Cu toate acestea, gigantul tehnologic sud-coreean se asteapta la o redresare treptata a cererii de semiconductori in a doua jumatate a anului, datorita reducerii stocurilor la clientii sai si necesitatii acestora de a face ajustari. Acest lucru ar putea conduce la o imbunatatire a situatiei pentru Samsung si intreaga industrie a semiconductoarelor.

In ciuda perspectivelor de redresare, profitul operational net al Samsung Electronics a scazut cu 95% fata de anul trecut, la 640 miliarde de woni (428 milioane de euro). Vanzarile companiei au scazut cu 18% in aceasta perioada, la 63.750 miliarde de woni (42,5 miliarde de euro). Aceasta scadere a profitului operational reflecta dificultatile cu care se confrunta si industria semiconductoarelor in ansamblu, dar redresarea asteptata in a doua jumatate a anului ar putea aduce o schimbare pozitiva.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!