Acasă Stiri Android Si Noutati Protecție sau profit din partea companiilor? Antivirus pe telefon?

Protecție sau profit din partea companiilor? Antivirus pe telefon?

11

Protecție sau profit din partea companiilor? Antivirus pe telefon?

În iulie 2017, DR.WEB, un reseller de antivirus din Rusia, a afirmat ca a gasit “o alerta de virusi” pe un numar de smartphone-uri Android și a identificat virusul ca fiind “Android.Triada.231“. La 1 martie 2018, DR.WEB a lansat un alt articol, care conține mai mult de 40 de smartphone-uri Android “low-end” care au fost infectate cu Android.Triada.231. Printre acestea se numara marcile Haier, TECNO și LEAGOO dar si alti producatori.

Unele publicatii din mediul online, nu au stat prea mult pe ganduri și au publicat un articol, iar unele chiar au exagerat cu acest  “Android.Triada.231” si l-au numit “malware”.

Cu toate acestea, în opinia dlui Zhu, inginerul software de la LEAGOO, “alerta de virus” este cauzată, de fapt, de “riscul publicitar” în modulul de notificare push al sistemului de operare.

De fapt, pentru multi producatori de telefoane mobile, a devenit o regula nespusa de a colecta datelor utilizatorilor pentru a îmbunatați performanța reclamelor. Producătorii de smartphone-uri, cum ar fi Samsung, Huawei și chiar Apple, primesc deseori plangeri de confidențialitate care provoaca îngrijorari pe scara larga cu privire la scurgerile de date ale utilizatorilor, inclusiv codul de identificare a dispozitivului IMEI, adresa MAC, ID-ul abonatului IMSI, numarul de serie etc.

Pe cat de enervante sunt, reclamele sunt foarte frecvente pe telefoanele moderne si sunt prezente peste tot. Dar acestea nu sunt aparent “malware”, dupa cum au raportat unele publicatii din mass-media.

Dintre toate fraudele, cele mai multe dintre ele încep din momentul în care un utilizator acceseaza un link (pe net, SMS sau intr-o aplicatie) ciudat sau descarca un malware deghizat, asta poate duce intr-un final la defecțiuni ale telefonului mobil si instabilitate a sistemului de operare.

Potrivit echipei de software LEAGOO, după ce a primit raportul de alerta în iulie anul trecut, LEAGOO a contactat DR.WEB și a constatat ca a fost o alerta falsa sau o incercare de denigrare. Dupa toate acestea, LEAGOO și-a actualizat sistemul de operare și a rezolvat rapid problema. Pana în prezent, LEAGOO nu a primit nicio plangere sau critici privind problemele de scurgere a datelor cu caracter personal sau problemele legate de securitatea bancara cauzate de acest Android.Triada.231.

Interesant este faptul că unele companii care ofera protecții împotriva virușilor, deseori profita de astfel de amenintari pentru a intimida producatorii de smartphone-uri sau utilizatorii sa achiziționeze serviciile lor. Atunci cand producătorii refuza sa coopereze, vor gasi o modalitate de a “convinge”. Data viitoare cand un furnizor antivirus vorbeste despre “amenințările virușilor”, utilizatorii ar trebui sa fie atenți la intențiile reale din spatele “scenei”.

Ceea ce ati citit mai sus, reprezinta raspunsul celor de la Leagoo catre cei ce au incercat aceasta manipulare. Comunicatul oficial.

11 COMENTARII

  1. M5 avea, le demonstrez oricand. Il flashuiesc cu ROMul oficial si apar 2 aplicatii “Chromes” si “Settings” care le imita pe cele originale si care plaseaza reclame in full screen pe telefon.

  2. A fost o alerta falsa dar “LEAGOO și-a actualizat sistemul de operare și a rezolvat rapid problema” La o alerta falsa se raspunde cu o rezolvare falsa. Producatorii sunt multumiti, cumparatorii sunt multumiti, cei care fac actuializarile si programele AV sunt si mai multumii – au un job si banii incep sa curga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here