Acasă Stiri despre telefoane

Provocarea de pe TikTok i-a adus moartea unui baiat de 12 ani

0

Provocarea de pe TikTok i-a adus moartea unui baiat de 12 ani, nu este pentru prima data cand putem face o legatura intre aceasta retea de socializare si evenimentele complet nedorite. Insa, cazul lui Archie, un baietel britanic in varsta de 12 ani este ceva mai complex.

Acesta a fost deconectat de la aparatele la care era conectat intr-un spital din Marea Britanie, masura considerata barbara de parinti. Acestia chiar au apelat la mai mai multe instante şi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a impiedica incetarea tratamentelor, dar fara succes.

Provocarea de pe TikTok

Archie Battersby se afla in moarte cerebrala, iar justitia britanica autorizase spitalul sa opreasca masurile care-l ţineau in viata. Medicii au sustinut ca mutarea lui intr-un centru pentru bolnavi incurabili i-ar fi putut inaspri situatia iar continuarea tratamentelor care il tineau in viata nu ar fi adus niciun rezultat.

Conform celor afirmate de mamei sa, baietelul a participat la o provocare pe reteaua  TikTok si pentru a o castiga, trebuia sa-si tina respiratia pentru cat mai mult timp. In data de 7 aprilie 2022, a fost gasit inconstient si de atunci nu a mai putut fi recuperat.

TikTok a fost data in judecata recent si de familiile unor fetite care au murit in anul 2021, la mijloc ar fi tot provocarea ce incuraja urmaritorii sa-si tina respiratia pana cand se sufocau. Procesul a fost intentat in Los Angeles in data de 5 iulie 2022, este vorba despre 2 fetite (8 si 9 ani) care au murit dupa ce ar fi urmat provocarea intitulata “blackout”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.