Connect with us

Stiri despre telefoane

TikTok a fost data in judecata de familiile unor fete care au murit

Published

on

TikTok a fost data in judecata de familiile unor fete care au murit in anul 2021, atunci era la moda o stupida provocare ce incuraja urmaritorii sa-si tina respiratia pana cand se sufocau. Procesul a fost intentat in Los Angeles in data de 5 iulie 2022, este vorba despre 2 fetite (8 si 9 ani) care au murit dupa ce ar fi urmat provocarea intitulata “blackout”.

Daca aveti un copil si are telefonul la discretie (desi nu ar trebui sa-l aiba), fiti extrem de vigilenti si mai bine nu-l lasati sa instaleze aplicatii care i-ar putea face rau.

Reprezentați de Social Media Victims Law Center (SMVLC), o resursa juridica pentru parinții copiilor afectați de dependența și abuzul de rețelele de socializare, susțin ca „algoritmul periculos al platformei în mod intenționat și repetat” a împins videoclipuri ale provocării în fluxurile copiilor, stimulandu-i sa participe la provocarea care în cele din urmă le-a luat viețile. „TikTok trebuie să fie tras la raspundere pentru transmiterea de conținut mortal catre aceste două fete tinere”, a spus Matthew P Bergman, avocat fondator al SMVLC.

Advertisement

provocare tiktok

„TikTok a investit miliarde de dolari pentru a proiecta în mod intenționat un produs care promoveaza conținut despre care știe ca este periculos și poate duce la moartea utilizatorilor sai.” Una dintre victime, Lalani Erika Renee Walton, în varsta de opt ani, din Temple, Texas, este descrisa drept „o fata tanara extrem de dulce și deschisa” căreia „îi placea sa se îmbrace în prințesa și sa se joace cu machiajul”. Ea a murit la 15 iulie 2021 în ceea ce poliția a stabilit ca a fost „un rezultat direct al încercării de „Blackout Challenge” de pe TikTok”, sustine plangerea formulata. sursa

TikTok a fost data in judecata de familiile unor fete care au murit

Plangerea mai arata ca Lalani, una dintre victime, primise un telefon drept cadou atunci cand a implinit 8 ani, în aprilie 2021 și „a devenit rapid dependenta de vizionarea videoclipurilor pe TikTok. Chiar a inceput sa posteze videoclipuri cantand și dansand, în speranța de a deveni intr-o zi fapimasa pe TikTok.

În iulie 2021, familia ei a început sa observe vanatai pe gatul fetitei, pe care ea le-a explicat ca fiind un accident. Fara ca pariintii sa stie, ea deja incepuse sa participe la provocarea blackout ce aparuse pentru prima data în feedul ei cu ceva saptamani in urma. 

Advertisement

Cealalta victima, Arriani Jaileen Arroyo, în varsta de noua ani, din Milwaukee, Wisconsin, a primit un telefon cand avea șapte ani și utiliza aplicatia TikTok de mai multe ori pe zi, conform plangerii. Ea „a devenit treptat obsesiva” sa posteze videoclipuri si a devenit obsedata de aplicatie. In data de 26 februarie 2021, fratele ei de cinci ani a observat ca nu mai respira si a alertat parintii. Ea a fost transportata de urgența la un spital local, dar din nefericire, nu a mai fost nimic de facut!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171