baterie

Puteau mai mult? Nokia 9 lansat oficial, pret si dotari

Puteau mai mult? Nokia 9 lansat oficial, pret si dotari

Dupa un an de zile de asteptari si tot felul de randari, Nokia 9 ne este prezentat in mod oficial. Cred ca se putea mult mai mult, cel putin la partea de design. Cred ca acest telefon ar fi meritat o atentie mai mare. Da, sunt multi senzori foto in spate si acestia chiar ocupa o buna suprafata.

Puteau mai mult? Nokia 9 lansat oficial, pret si dotari

Dar, Nokia 9 nu pare a fi un telefon mobil demn de 2019 si ma refer strict cand ne uitam la display si la toata partea frontala. Seamana cu un LG G6, Samsung Galaxy S8, sau orice alt telefon aparut prin 2017. Margini laterale cam groase, la fel si partea superioara/inferioara. Ba chiar au avut loc sa integreze si un logo, langa senzorul pentru selfie (20MP f/1.8)!

Puteau mai mult? Nokia 9 lansat oficial, pret si dotari

Ecranul are o diagonala de 5.99″, de ce oare nu au optat pentru un panou de 6.39, unul atat de des intalnit in 2019? Putea integra si un notch mic de tip waterdrop, nu cred ca ar fi avut nimeni cineva de obiectat. Din fericire, senzorul de amprente este integrat in display, macar asa sa impresioneze. Din pacate, s-a renuntat la jack-ul audio de 3.5 mm, probabil vor spune ca nu au avut loc de el. Oare?

Puteau mai mult? Nokia 9 lansat oficial, pret si dotari

Spatele este fabricat din sticla si are un design original. Sunt 5 camere foto principale, dispuse intr-un mod unic. 3 X 12MP f/1.8 (monochrom) + 2 X 12MP f/1.8 (RGB + 3D ToF), suport pentru captura RAW si video 4K la 30fps, inclusiv HDR.

Puteau mai mult? Nokia 9 lansat oficial, pret si dotari

Clar, este flagship al acestei companii (HMD), unul dupa o lunga perioada in care au lipsit sau au venit cu modele bune, dar nu cu dotari de top. Nokia 9 nu foloseste cel mai nou procesor de la Qualcomm. Au decis sa se bazeze pe o solutie buna, de anul trecut, dar deja de generatie veche. Aceasta se numeste Snapdragon 845. Suntem siguri ca acest procesor ruleaza impecabil, fara lag si “duce” orice joc sau orice aplicatie, dar nu este cel mai nou…

Nokia 9 costa 620 euro, asta inseamna in jur de 3000 de lei. Cred ca se putea integra un Snapdragon 855, tot la acest pret, Xiaomi a demonstrat ca se poate. In rest, toate bune si frumoase, cu siguranta ca va impresiona la capitolul foto/video, deja au aparut multe recenzii pe YouTube si putem trage concluzii.

  • Iata si cele mai importante specificatii tehnice:
  • Procesor: Snapdragon 845, 10nm
  • RAM + ROM: 6GB + 128GB
  • Display: 5.99″, POLED, Gorilla Glass 5, HDR 10, rezolutie 2880×1440 pixeli, 79.7% body ratio
  • Camere Zeiss: 3 X 12MP f/1.8 (monochrom) + 2 X 12MP f/1.8 (RGB + 3D ToF), suport pentru captura RAW si video 4K la 30fps, HDR.
  • O.S: Android 9 PIE, Android ONE
  • Conectivitate: 4G, senzor de amprente in display, USB TIP C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, GPS. Fara FM Radio si fara jack audio de 3.5 mm.
  • Acumulator: 3320 mAh cu Quick Charge 3.0 si incarcare rapida wireless
  • Standard IP 67, rezistent la apa si praf