Connect with us

Tutoriale telefon

Transforma-ti telefonul in sursa de internet ghid pas cu pas pentru hotspot Wi-Fi.

Published

on

Haideti sa vedem rapid cum poti sa-ti transformi micul telefon intr-un router si cum sa faci un hotspot WiFi. Optiunea aceasta este prezenta de foarte mult timp pe telefoanele cu Android, chiar de pe la inceputuri. Insa, de ce sa nu actualizam tutorialul si sa vedem daca au aparut noi optiuni.

Prin aceasta metoda, vei putea sa conectezi alt dispozitiv la internet prin intermediul telefonului tau, oferindu-i astfel o conexiune la internet rapida si convenabila. Poti folosi hotspotul Wi-Fi al telefonului tau oriunde ai semnal de date mobile.

telefon hotspot

Practic, orice dispozitiv care suporta conexiunea Wi-Fi poate fi conectat la hotspotul telefonului tau. Ma refer la alte telefoane mobile, tablete, laptopuri, PC-uri, console de jocuri, imprimante, sistemele multimedia ale autoturismului, televizoare, etc. Dar cred ca cel mai util este in masina, asa poti avea o conexiune stabila si de calitate. Iata cum sa procedezi, am folosit un smartphone Samsung pentru tutorial.

Advertisement
  • Deschide meniul de setari al telefonului si apasa pe optiunea “Conexiuni”.
  • Selecteaza optiunea “Hotspot mobil”.
  • Activeaza optiunea aceasta prin mutarea comutatorului in pozitia “Activat”.
  • Selecteaza optiunile precum numele retelei, parola pe care o doresti
  • In functie de telefonul tau mobil, poti alege chiar banda de 5 Ghz si nu 2.4. Asa vei avea un net ceva mai rapid.
  • Salveaza setarile sau daca vrei si al tau smartphone suporta setari avansate, le poti explora.
  • Conecteaza gadgetul dorit la reteaua Wi-Fi a telefonului, introducand parola configurata anterior.
  • Dispozitivul ar trebui sa fie acum conectat la internet prin intermediul conexiunii de date a telefonului.
  • Dar atentie, consumul de date mobile se va realiza in continuare si viteza acestui hotspot va depinde de viteza datelor mobile, 4G sau 5G.

Este important sa nu uitati ca transformarea telefonului Android intr-un hotspot Wi-Fi poate consuma mult din bateria telefonului, recomand sa folositi aceasta functie doar atunci cand este necesar si sa inchideti hotspotul Wi-Fi atunci cand nu il mai folositi. Sau puteti activa optiunea automata de inchidere atunci cand nu mai este utilizat. Telefonul se va incalzi ceva mai mult, nu-l lasati langa surse de caldura sau in soare puternic.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des