Snapdragon 855 a fost prezentat oficial de catre cei de la Qualcomm, este un chipset 5G, primul de acest gen si procesorul ce fa fi in interiorul celor mai performante telefoane mobile cu Android ale anului 2019.

“În urmatoarele cateva luni, vom putea vedea primele smartphone-uri inteligente cu 5G pe care oamenii le vor putea cumpara”, declara președintele Qualcomm, Cristiano Amon, in cadrul unui eveniment organizat in Maui, Hawaii. “Aceasta tranziție este mult mai importanta fata de cea pe care am avut-o cand am facut trecerea de la 3G la 4G”

Cristiano Amon, presedinte Qualcomm:

snapdragon 855

Cei de la Qualcomm sustin ca noul Snapdragon 855 va integra un sistem avansat de inteligenta artificiala, Qualcomm AI Engine, cea de-a patra generatie ce ofera performante de 3 ori mai mari fata de modelele anterioare.

snapdragon 855

Snapdragon 855 va veni direct cu suport pentru senzorul de amprente integrat in display (Qualcomm 3D Sonic Sensor), asta inseamna ca ne puteam astepta la un timp de raspuns mult mai bun in cazul deblocarii telefonului folosind amprenta de sub display. De asemenea, nivelul de securitate a fost si el mult imbunatatit.

CITESTE SI:  9999.90 lei, pret in Romania pentru HUAWEI Mate 20 Porsche Design RS

snapdragon 855

Presedintele Qualcomm, Cristiano Amon, a dezvaluit si lista producatorilor cu care vor folosi procesoare Snapdragon 855: Asus, Fujitsu, Google, HMD, HTC, InSeeGo, LG, Motorola, Netgear, NetComm Wireless, OnePlus, Oppo, Samsung, Sharp, Sierra Wireless, Sony, Telit, Vivo, WingTech, WNC, Xiaomi, dar si ZTE.

Snapdragon 855 – video oficial

Procesorul va fi fabricat pe o tehnologie de 7nm, modelul anterior fiind pe 10nm. Aceste circuite mai mici se traduc prin imbunatatiri la nivel de eficienta, performante si consum de energie. Evenimentul de lansare se desfasoara pe durata a 3 zile, ne asteptam ca astazi sa aflam si restul detaliilor tehnice.

Intre timp, se pare ca in testele de benchmark, Snapdragon 855 “bate” tot ce prinde. In captura de mai jos, observam ca a obtinut in AntuTu un punctaj de 343051p, asta in timp ce principalul sau competitor, Kirin 980 de la Huawei obtine in medie 310.000 puncte.

snapdragon 855

2 COMENTARII

  1. Cu cat mai scumpe ? Pretul unui procesor pentru confectionarea unui iPhone xs Max este 40 de dolari. Ca ei il dau cu 1700 eur in Romania…asta este. Telefoanele cu sd 855 , vor fi cel putin 1000 eur , dar cpu-ul costa maxim 70 de dolari(si asta ca e nou).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree