Connect with us

Exact asta au patit doua turiste dupa ce au urmarit cu strictete indicatiile primite de la GPS,  au intrat cu masina in ocean,  langa un port din Hawaii. Evenimentul a fost surprins de o martora, Christie Hutchinson, si postat pe Instagram

Stateam acolo incercand sa ma adapostesc de ploaie și, in următoarea clipa, am vazut un autoturism care trecut pe langa barca noastra cu o viteza destul de mare”…”Au facut-o cu atata incredere, nu li se citea deloc panica pe fata. Inca zambeau“.

In clip se observa doua femei legate cu centurile de siguranta si aflate intr-un autoturism de tip Dodge Caravan. Acestea privesc nedumerite spre cei din jur in timp ce masina se scufunda in apele oceanului.

Conform relatarii lui Hutchinson, turistele, despre care presupune ca sunt surori, nu aveau asigurare pentru masina. Ele incercau sa ajunga la un tur de scufundari pentru a vedea o specie rara de pesti, dar au acordat o atentie prea mare sistemului GPS si soferita nu s-ar mai fi concentrat la drum.

In videoclipul de 4 minute și 26 de secunde, masina dispare sub suprafata apei. Hutchinson a spus ca salvatorii au ancorat autoturismul pentru a nu reprezenta un pericol pentru barci si a fost remorcat mai tarziu de o echipa specializata.

In cele din urma, turistele si-au desfacut centurile de siguranta, cea de pe scaunul din dreapta iesind cu repeziciune pe geam. Soferinta in schimb, parea sa nu inteleaga gravitatea situatiei si nerealizand pericolul la care se expune, aceasta continua sa-si caute geanta si lucrurile personale.

Ce poti pati daca urmezi indicatiile GPS-ului? Ajungi cu masina in apa!

Samantha Tavares, specialist din Departamentul de Transport din Hawaii a spus ca in astfel de situatii trebuie sa ne mentinem calmul, sa desfacem centurile de siguranta, coboram geamul sau in sparge,, iesim din masina si ne adapostim intr-un loc sigur. Tavares a oferit si un sfat pretios (si amuzant) pentru turistii care conduc in Hawaii: “Daca vedeti apa, nu conduceti direct spre ea“.

Aceasta nu este prima data si probabil nu va fi ultima“, a spus Ashley, un membru al companiei Manta Ray Dives din Hawaii. “De obicei se intampla mai mult noaptea, dar de data asta a fost inainte de apus si era destul de multa lumina, turistele ar fi trebuit sa vada pericolul din fata lor“.

via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!