Connect with us

Stiri despre telefoane

Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 rastoarna testele

Published

on

Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 rastoarna testele de benchmark si se pare ca asistam la o evolutie considerabila in comparatie cu generatiile precedente.

Chiar inainte de lansarea oficiala (din octombrie 2023) a noului chipset Snapdragon 8 Gen3, testele de performanta disponibile arata deja un salt considerabil fata de generatia anterioara, 8 Gen2. Ceea ce surprinde in mod deosebit sunt performantele GPU, care par sa stabileasca noi standarde pentru telefoanele mobile.

Rezultatele Geekbench 6 pe testul Vulkan scot in evidenta capabilitatile exceptionale ale acestui nou procesor dezvoltat de americani. Cu un scor impresionant de 15,434 de puncte, 8 Gen3 se distinge ca o forta de necontestat in domeniul procesarii grafice mobile.

Advertisement

Snapdragon 8 Gen3 si adevarata schimbare

Acest chipset foloseste o arhitectura CPU pe patru clustere, ce include un nucleu puternic Cortex-X4 de 3.30 GHz, trei nuclee Cortex-A720 de 3.15 GHz, doua nuclee Cortex-A720 de 2.96 GHz si doua nuclee Cortex-A520 de 2.27 GHz.

Diversitatea acestor nuclee de procesare asigura o performanta optimizata pentru o gama larga de sarcini. Insa, este posibil sa se opreasca tot la 4nm si sa nu avem un terminal Android cu procesor fabricat pe 3nm, cel putin nu la inceput de 2024.

Din punct de vedere grafic, vine cu GPU-ul Adreno 750, reusind sa faca un salt urias in ceea ce priveste performanta. Fara indoiala, noile capabilitati GPU vor avea un impact semnificativ in experienta utilizatorilor, fie ca este vorba de jocuri mobile, editare video sau orice altceva ce implica grafica intensiva. Mai exact, ceea ce asteptam sa ne ofere un smartphone avansat.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des