Connect with us

Tutoriale telefon

Ce sa faci daca iti apar reclame in meniul telefonului Xiaomi

Published

on

Reclame din senin pe telefonul Xiaomi? Iata cum scapi de ele! Cred ca este singurul mare producator de telefoane mobile care isi bombardeaza clientii cu reclame, direct in launcher sau in anumite principale.

Nu cred ca este corect. Clientul a platit pentru produs si poate vrea un produs curat, sa aleaga in momentul in care vrea sa vada o anumita reclama. Si asta se intampla atunci cand viziteaza un website sau cand instaleaza o aplicatie din Google Play, ori cand vede un clip pe YouTube.

Este logic, dezvoltatorii de aplicatii sau de jocuri gratuite au astfel munca rasplatita, valabil si pentru cei ce administreaza un website sau au un canal de YouTube. Dar repet, nu cred ca un producator de telefoane mobile este indreptatit sa procedeze in acest mod!

Advertisement

Ai platit pentru acel telefon si in vrei curat, fara reclame! Este logic. Pana cand producatorii vor intelege asta, am sa va arat cum puteti sa opriti aceste reclame, unele care mai apar din cand in cand.

Eu am observat in momentul in care instalez o aplicatie. O descarc din diverse surse (inclusiv Google Play) si pana sa se instaleze, telefonul mai afiseaza o fereastra. Ne spune ca ar scana aplicatia de virusi, dar in acelasi timp ne serveste si o reclama ;)!

Cam asa arata una dintre paginile in care producatorul ne ofera reclame, este fereastra care ne apare dupa ce instalam o aplicatie.

Advertisement

Reclame din senin pe telefonul Xiaomi?

Exista o modalitate de a impiedica aceasta fereastra sa mai apara. Descarcam aplicatia din Google Play si atat, nu suntem nevoiti sa ni se mai deschida alta, in mod suplimentar. Apasam pe iconita de setari (semnalizata in captura de mai sus).

Mai departe, ni se va deschide o noua fereastra (ca cea de mai jos). Debifam “Scanati aplicatiile din Google Play”, debifam si “Primeste recomandari”. Procedand in acest mod, dupa instalarea unei anumite aplicatii, nu vom mai primi nici reclame, dar nici noua fila ce ar scana virusi!

Advertisement

Reclame din senin pe telefon

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des