Connect with us

Stiri despre telefoane

Resurse si aplicatii Android pentru dezvoltarea abilitatilor de programare

Published

on

Chiar daca este un articol ceva mai “greu”, sper sa va faca placere sa-l cititi si sa va starneasca putin curiozitatea deoarece abilitatile de programare devin din ce in ce mai importante. Daca esti interesat sa inveti programare sau sa iti imbunatatesti cunostintele existente, exista numeroase aplicatii si resurse Android care te pot ajuta, chiar gratis!

Stiai ca poti dezvolta aplicatii sau jocuri Android (prin Android Studio) si apoi sa le publici in Google Play? De ce ai face asta? Pentru a castiga bani. Iata cateva dintre cele mai bune aplicatii si resurse disponibile pentru dezvoltarea abilitatilor de programare.

programare android

AIDE-IDE pentru Android Java C++, un mediu de dezvoltare integrat (IDE) care iti permite sa programezi direct pe dispozitivul Android, oferind suport pentru Java, C++ si alte limbaje de programare.

Advertisement

SoloLearn: SoloLearn este o platforma de invatare unde poti studia o varietate de limbaje de programare, cum ar fi Python, Java, C++, JavaScript si altele. Aplicatia ofera tutoriale, teste si exemple de cod pentru a te ajuta sa inveti in ritmul tau.

Programming Hub: Aplicatie ce ofera cursuri si tutoriale pentru o gama larga de limbaje si tehnologii, inclusiv HTML, CSS, Python, Java si multe altele. Programming Hub include exemple de cod si exercitii practice, toate acestea iti for vi de folos daca esti la inceput de drum.

Codecademy Go: Aplicatia mobila Codecademy Go iti permite sa accesezi lectiile si exercitiile Codecademy pe dispozitivul tau Android, oferind o modalitate convenabila de a invata programarea in orice moment si oriunde.

Advertisement

Dcoder, Mobile Coding IDE: Dcoder este un IDE (integrated development environment / mediu de dezvoltare) mobil care iti permite sa scrii, sa rulezi si sa debughezi cod in peste 50 de limbaje de programare.

programare android java

Enki: Enki este o aplicatie care te ajuta sa inveti programare printr-o serie de lectii scurte si exercitii zilnice, acestea fiind personalizate in functie de nivelul si interesele utilizatorului. Printre limbajele de programare, enumeram Python, JavaScript, Java, Ruby

Grasshopper: Dezvoltata chiar de catre gigantul Google, se concentreaza pe invatarea limbajului JavaScript. Cu ajutorul acesteia, poti invata programarea printr-o serie de puzzle-uri interactive si exercitii practice. Din pacate, platforma se inchide in data de 15 iunie 2023 ca urmare a reducerilor de fonduri alocate.

Advertisement

Learnjavaonline: Se concentreaza exclusiv pe invatarea limbajului Java si include lectii detaliate, teste si exemple de cod. Este potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru programatori cu experienta care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile in Java.

Kotlin Koans: Kotlinlang.org este site-ul oficial al limbajului de programare Kotlin, dezvoltat de catre JetBrains. Limbajul Kotlin este interoperabil cu Java si ruleaza pe masina virtuala Java, fiind utilizat pentru dezvoltarea de aplicații pentru platforma Android, dar și pentru alte scopuri.

Aceste aplicatii si resurse Android te vor (sau te pot) ajuta sa inveti si sa te perfectionezi in programare, indiferent de nivelul tau de experienta. Folosind aceste instrumente, vei avea ocazia sa iti dezvolti abilitatile si sa-ti imbunatatesti cunostintele in domeniul programarii. Succes!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des