Connect with us

Stiri despre telefoane

Gata! Statul care va interzice TikTok in curand

Published

on

Inca un articol pe aceasta tema, adica aplicatia TikTok si scandalurile ce par a se tine lant. Dupa ce am tot citit despre interzicerea acestei aplicatii la nivel inalt sau de pe telefoanele functionarilor publici sau chiar despre masurile pe care Romania vrea sa le adopte, iata ca apare si ceva concret, in sfarsit.

Guvernul din Montana, SUA, a decis sa blocheze aplicatia chinezeasca de socializare TikTok, asteptandu-se doar aprobarea oficiala a guvernatorului, care pare sa sprijine deja aceasta initiativa. Deci, practic mai este nevoie de o simpla semnatura a lui Greg Gianforte si aplicatia nu va mai rula in zona respectiva incepand cu ianuarie 2024. Nu este o problema semnatura, Gianforte a fost anterior implicat in interzicerea TikTok pe dispozitivele mobile ale angajatilor statului.

interzicere TikTok

Prin 54 de voturi pentru si 43 impotriva, legislatorii din statul Nevada au decis sa interzica TikTok pe teritoriul lor, masura fiind programata sa intre in aplicare la inceputul anului urmator. In esenta, noua reglementare impiedica aplicatia sa functioneze pe teritoriul statului si, interzice magazinelor de aplicatii sa permita accesul la aplicatie pentru descarcare de catre rezidentii din zona.

Advertisement

De ce toate astea? Deoarece ar fi probleme de securitate si confidentialitate, tinerii pot fi expusi la continut nepotrivit, hartuire sau manipulare, aplicatia ar putea fi folosita pentru raspandirea de propaganda si dezinformare, tensiuni politice si diplomatice deoarece in unele cazuri, interzicerea TikTok poate fi rezultatul unor tensiuni politice sau diplomatice intre tara respectiva si China. Masura aceasta poate fi folosita ca un instrument de presiune politica sau ca o masura de precautie.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des