Review telefoane
Bluboo XFire 2, pret mic si senzor de amprente perfect
Bluboo XFire 2 are un mare avantaj in fata plutonului, pretul este fara indoiala unul excelent, pentru aproximativ 70$ primiti un smartphone destul de bine construit si inchegat, eu am primit doua telefoane, unul de la gearbest.com si altul de la everbuying.net, ambele au facut subiectul unui concurs aici pe androidro.ro, acum a venit si momentul unui review complet pentru acest Bluboo XFire 2!
Nu prea sunt multe de discutat si nici nu voi face un review complet, cu siguranta exista telefoane mai ok insa nu stiu cate au acest pret si mai ales specificatiile tehnice pe care le vedeti mai jos, as mai aminti si un senzor de amprente impecabil plus o carcasa complet metalica!
- Ecran cu diagonala de 5 inch, sticla 2.5D, rezolutie 1280 x 720 HD IPS si laminare completa!
- Procesor de tip MTK6580 Quad Core la frecvente de 1.2GHz
- Placa grafica de tip Mali-400 MP
- Sistem operare Android 5.1 Lollipop
- 1GB RAM si 8GB stocare + posibilitatea de a introduce un card de memorie de pana la 32GB
- Camera principala de 8MP si secundara de 5MP (ambele interpolat)
- Baterie de 2150 mAh ce nu poate fi indepartata, senzor de amprente.
- 7.6 mm in grosime si 135 g
- WiFi a/b/g/n, 3G: 850/900/1800/1900, FM, USB 2.0, GPS si Bluetooth 4.0
Nu stiu din ce motive dar calculatorul il vede ca un Micromax A99 (atunci cand il conectez) insa conteaza mai putin acest aspect. Important este ca Bluboo XFire 2 costa in jur de 247 lei si in Romania un telefon cu astfel de specificatii tehnice ar costa mai mult decat dublu.
Este adevarat ca butoanele de volum si cel pentru blocarea/deblocarea ecranului mai au ele un “joc” in locasul lor, ecranul este el un IPS HD insa nu de cea mai buna calitate, este adevarat ca are un LED pentru notificari insa putem vedea efectiv LED-ul (daca intelegeti ce vreu sa spun) dar este si mai adevarat ca avem un blitz pentru camera foto frontala, ca senzorul de amprente functioneaza aproape perfect, ca ecranul are o sticla (plastic) 2.5D dar si ca pozele capturate de camera foto principala ies chiar bine!
Tastele capacitive nu sunt iluminate si sitemul de operare Android 5.1 este usor customizat, insa fara sa intalnim aplicatii chinezesti sau alte prostii inutile. Acestea fiind spuse, haideti sa analizam fiecare detaliu, la sfarsit vom trage linie si vom vedea punctele pozitive dar si pe cele negative.
Review Bluboo XFire 2, DISPLAY.
Ecran cu diagonala de 5 inch, sticla 2.5D, rezolutie 1280 x 720 HD IPS si laminare completa, cel putin asa sustine producatorul telefonului. Am mai vazut la viata mea telefoane cu laminare completa si ecranul acestui Bluboo XFire 2 pot spune ca nu este unul de top, insa era de asteptat avand in vedere pretul sau. Cu ecranul stins, iti poti da seama repede care este efectiv display-ul si care este zona butoanelor capacitive si cea de deasupra, vreau sa spun ca nu avem o bucata de sticla neagra asa cum am intalnit pe Mijue T200, ceea ce inseamna ceva calitate in plus.
Daca mi se permite si o exprimare mai plastica, trebuie sa stiti ca sticla ce acopera ecranul este un plastic si unul destul de subtire. Nu avem protectie anti zgarieturi si daca apasam mai tare pe ecran vom vedea cum degetul intra usor in display, plasticul acesta este destul de flexibl si atrage destul de repede amprentele, asta ca puncte negative.
Vestea buna este ca atunci cand pornim telefonul, avem in fata un ecran destul de luminos, un IPS cu rezolutie HD si unghiuri destul de bune de vizualizare, insa nu cele mai bune…luminozitatea este peste medie si as putea spune ca este peste cea a lui Homtom HT7, asta daca vreti o comparatie. Una peste alta, ecranul nu mi-a facut absolut nicio problema cat timp am folosit acest smartphone, insa se poate si mai bine dar nu cred ca pentru acest pret.
Avem si setari speciale, MiraVision este si ea prezenta, zona de unde poti alege si customiza diferite aspecte ce tin de luminozitate, contrast dinamic, saturatie, etc, ecranul poate fi deblocat si printr-o dubla atingere. Trebuie sa precizez ca nu te asculta de fiecare data…Marginile laterale sunt destul de subtiri si nu exista banda neagra inestetica in jurul ecranului ce se observa pe fond alb.
As vorbi tot la acest capitol si despre senzorul de amprente, el este pur si simplu impecabil pe Bluboo XFire 2, am mai testat telefoane cu senzori de amprente si ale unor firme cu pretentii, acest senzor de amprente nu a dat niciodata gres, amprenta a fost setata rapid si deblocarea se realizeaza aproape instantaneu de fiecare data, clar este un senzor de amprente bun.
Am mai facut recenzii in care vorbeam de senzori de amprente, insa daca le cititi veti observa ca nu am dat mare importanta acestui capitol deoarece pur si simplu nu m-au impresionat, insa aici este altceva si pot spune ca acest senzor de amprente il compar cu cel de pe Huawei Mate 7 fara probleme si la orice ora. Am avut un Mate 7 si vorbesc in cunostinta de cauza, comparatiile cu telefonul de la Huawei se opresc din pacate aici, va dati seama…
Review Bluboo XFire 2, CAMERA FOTO.
Telefonul are o camera principala de 5MP si interpolat se ajunge la 8MP, cea secundara are 2MP si din soft au facut-o de 5MP, de remarcat ca si camera foto secundara dispune de un blitz LED destul de ok echilibrat in sensul ca nu te orbeste si nici nu te face sa inchizi ochii atunci cand iti faci un selfie nopatea si vrei sa folosesti lumina din dotare.
Nici in acest caz meniul camerei nu este deloc customizat, standard Lollipop, asa cum am intalnit pe toate telefoanele chinezesti, absolut niciunul nu are meniul camerei modificat si este pacat deoarece multe dintre ele au senzori buni!
Este si cazul acestui telefon, Bluboo XFire 2 dispune de o camera principala de 8MP chiar buna, pozele ies surprinzator de bune avand in vedere pretul pe care-l platim pentru achizitionarea lui. Daca nu ma credeti pe cuvant, galeria foto de mai jos poate va convinge. Filmeaza la o rezolutie HD in format 3GP, rezultatul nu este ceva ce merita aratat, posele sunt mult mai ok decat filmarea.
Am remarcat senzorul de mari dimenisuni care iese destul de mult in evidenta si atunci cand asezam telefonul pe o suprafata plata el tinde sa se sprijine in acest senzor de mari dimensiuni. In concluzie, este o camera foto buna ce filmeaza destul de rau.
Review Bluboo XFire 2, PERFORMANTE, TESTE, CONECTIVITATE, SISTEM OPERARE
Am observat o chestie interesanta la aproape toate telefoanele chnezesti, interesanta si o idee buna pana la urma! Chinezii ce fabrica astfel de telefoane accesibile nu se obosesc sa modifice prea mult sistemul de operare, nu baga multe aplicatii pe gat, nu au launchere complicate si cu multe setari, sistemul de operare este de cele mai multe ori aproape de un Android stock, ceea ce se traduce prin performante bune, lag putin si fara restarturi sau alte probleme legate de acest capitol.
Nici Bluboo XFire 2 nu face abstractie, ruleaza atat de bine pe cat poate el si pe cat de dotat este. Procesor de tip MTK6580 Quad Core la frecvente de 1.2GHz, 1GB RAM, Android Lollipop, 8GB stocare si placa video Mali 400. Cred ca va puteti inchipui ca nu este o racheta insa nici nu te plictisesti langa el, poti instala toate aplicatiile uzuale, te poti juca chiar si jocuri cu grafica complexa gen Real Racing 3 si poti viziona clipuri la rezolutie HD fara probleme. Sa nu uuitam ca el costa in jur de 270 lei dar totusi are specificatii tehnice ok.
[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=uVnVVUDHOhE&feature=youtu.be[/wpsm_video]
Spuneam ca interfata sistemului de operare este usor modificata, iata cum:
Daca va intrebati cum sta in testele de benchmarck, Bluboo Xfire 2 obtine in AnTuTu 22245 puncte, in NenaMark 2 reuseste 45.8 fps si in GeekBench3 avem 346 puncte in testul single core sau 1111 in cel multi core, in reteaua de telefonie mobila 3G de la Orange ne intampina cu 4.7Mbps iar in testul de viteza conectat la WiFi reuseste peste 40 Mbps:
Gasim suita de aplicatii de la Google plus acces la Google Play, o aplicatie RadioFM, calculator, un manager de fisiere, un browser standard dar si aplicatia OperaMini, WhatsApp preinstalata, un player video si unul audio. In zona de setari a bateriei am gasit si un mod de economisire inteligenta a energiei iar in zona dedicata sunetului am intalnit cateva setari gen BesAudEnh ce este un sistem de optimizare a sunetului in casca, BesLoudness care amplifica volumul in difuzor si Bessurround – efect audio mod film sau mod muzica.
Si in acest caz difuzorul principal nu impresioneaza, nu avem bass sau un volum foarte puternic si nici o claritate desavarsita, insa iar ne uitam inspre pretul telefonului si intelegem de ce. Alte setari speciale si ce merita amintite nu am gasit, poate cele legate de gesturile inteligente insa nu este vorba de nimic spectaculos, cred ca toate telefoanele cu Android au asa ceva acum.
Mi-a placut totusi ca nu am intalnit in convorbiri sunetul acela metalic ce-mi displace, semn ca difuzorul dedicat apelurilor telefonice este ok, aceeasi parere o am si despre microfon, interlocutorul nu mi-a zis “mai tare ca nu te aud!”
Mai multe la capitolul performante nu am ce sa va povestesc, per total experienta este una buna pentru pretul platit, fara lag, fara restarturi, fara aplicatii inutile, as mai adauga ca din cei 8GB ai memoriei interne sunt disponibili numai 5.4GB, restul sunt rezervati de sistemul de operare. Si sa nu uit, am primit si o actualizare de firmware pe Bluboo XFire 2, semn ca cineva sta cat de cat si lucreaza la el!
Nu am pornit de la 100% de data asta, am plecat de la 92% fara sa-mi dau seama insa nu este relevant, testul l-am facut ca de obicei, luminozitate la jumatate, clip YouTube HD redat in bucla pana bateria de 2150mAh se consuma. Rezultatul este:
4 ore de playback video HD in reteaua WiFi inseamna destul de bine si este un semn ca micuta baterie este destul de buna si cei 2150 mAh declarati isi fac treaba destul de bine! De altfel, am remarcat si fara acest test ca bateria este una buna si imi place ca nu au aruncat-o pe aia cu baterie de 3000 sau 3500 mAh, am vazut ca se poarta!
PLUS – Constructie metalica, telefon destul de solid ce nu pare a fi fragil.
PLUS – LED pentru notificari.
PLUS – Senzor de amprente impecabil.
PLUS – Pret excelent, oferta AICI si AICI.
PLUS – Camera foto destul de buna raportata la pret.
PLUS – Sistem de operare corect configurat, fara aplicatii inutile.
MINUS – Ecranul atrage amprentele rapid, materialul ce acopera zona de touch nu este chiar premium, insa partea de display este ok (luminozitate, unghiuri de vizualizare).
MINUS – Camera video nu are performante chiar foarte bune.
MINUS – Tastele capacitive nu sunt iluminate.

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefon2 săptămâni ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
Ovidiu
martie 4, 2016 at 20:47
Salut,
As dori o parere intre UMI ROME X si telefonul prezentat.Multumesc
Cosmin
martie 4, 2016 at 20:55
Ovidiu – Este o intrebare foarte grea deoarece am urmarit cu interes si UMI ROME X si stiu ca are un pret foarte bun. Nu cred ca sunt mari diferente intre ele, UMI are un ecran mai mare si un design ce copiaza S6, insa nu are senzor de amprente. Nu stiu cum sta la camera si sunet, insa are carcasa din plastic, insa din cate stiu rama este din metal. Acum depinde ce preferi tu, ecran mai mare sau senzor de amprente. La performante mai mult ca sigur sunt identice…
ovidiu ianos
august 26, 2016 at 00:10
umi rome x este un telefon foarte foarte bun la pretul lui…camera este una foarte buna …sony 13 mp interpolat…detin acest telefon si vorbesc in cunostinta de cauza