Review telefoane
Review Cube iPlay 10, regina tabletelor ieftine?
Review Cube iPlay 10, regina tabletelor ieftine? Greu de spus asta, titlul mi-a venit pe moment si asta deoarece poate fi numita asa aceasta tableta.
Nu este totusi una chiar ieftina, avantajul vine din partea celor de la gearbest chiar acum. In momentul in care am primit-o si am facut materialul de unboxing, ea costa 136 USD.
Cube iPlay 10 costa acum numai 97.99 USD, este vorba despre o campanie de tip “flash sale”, stocurile pentru acest pret sunt limitate.
Spre deosebire de telefoanele mobile accesibile ce vin din China, la tablete, treaba sta putin diferit. Nu sunt foarte multe companii producatoare si astfel, nu discutam despre multe modele similare.
Review Cube iPlay 10 – Din punctul meu de vedere, Cube iPlay 10 merita fara dubii acest pret, fie ca discutam despre 97 USD, fie 136 USD. Nu ne imbatam cu apa rece, nu este o tableta perfecta, are si cateva parti rele.
Iata pe scurt capitolele la care sta bine, apoi, capitolele la care dezamageste oarecum.
+Ecran excelent
+Design ok
+Functionare ireprosabila
-Baterie slaba
-Difuzoare externe ca si inexistente
Specificatiile tabletei:
- Procesor MTK8163 (v.a), 64bit, lansat in trimestrul 2, 2015, 4 nuclee ce ruleaza pana la 1.5GHz
- Display IPS de 10.6″, rezolutie FullHD, 1920x1080pixeli
- Camera foto de 2MP si 0.3MP
- RAM/ROM – 2GB – 800 MHz DDR3\ 32GB (128 via SD)
- Conectivitate – WiFi dual band 2.4GHz / 5.0GHz (a/b/g/n), GPS, Bluetooth 4.0, FM Radio, HDMI
- Placa grafica Mali-T720 MP2, ruleaza pana la 600 MHz
- Acumulator de 6000 mAh
- Android 6.0 Marshmallow
Nu voi face un review prea lung, va voi spune scurt si la obiect despre ce este vorba. Avand in vedere ca am butonat-o cam 2 saptamani, mi-am facut destul de rapid o idee.
Review Cube iPlay 10 – Partea de design este ok, am trecut asta si la partile bune. Design ok, constructia nu foarte solida. Are clar rama din aluminiu, spatele fabricat din acelasi material. Zona superioara este din plastic, acolo sunt cel mai probabil antenele.
Problema cred ca vine tocmai de la acest aluminiu, pur si simplu este cam subtire si este o tableta flexibila 😉 Nu va ganditi ca o puteti indoi cu usurinta, insa ma asteptam sa fie mai rezistenta. Pare totusi destul de fragila si trebuie sa te porti cu ea destul de delicat.
Nu duce lipsa nici de elemente de conectivitate, intalnim slot MicroSD, Micro HDMI si USB 2.0.
Ecranul este excelent, as spune ca este chiar punctul forte al tabletei. Raspunde instant la atingere, are rezolutie 1080p, culori naturale si placute, unghiuri de vizualizare mari. Cred ca au pus ceea ce se putea pune mai bun in materie de display pentru acest pret.
Review Cube iPlay 10 – Sistemul de operare este ca un Logan chel, adica, nu are nimic extra, nicio optiune in plus. Pentru acest display nu exista setari, lipseeste MiraVision, lipseste deblocarea prin dubla atingere, lipsesc gesturile inteligente.
Este un Android Marshmallow clasic, nemodificat, slabe sanse sa primeasca update la Nougat…Nici nu are nevoie, tableta ruleaza ireprosabil, nu simti ca sub capota ai numai 2GB RAM si un procesor cu 4 nuclee.
Totul ruleaza bine, tranzitiile intre ferestre sunt line, apasarea de iconita este o apasare de iconita, nu se gandeste deloc. Totusi, nu o recomand daca vreti sa jucati spre exemplu Asphalt 8. Il ruleaza, insa in joc ai lag si nu este o experienta prea placuta.
Review Cube iPlay 10 – Daca vrei un Subway Surfer sau ceva de acest gen, jocuri mai light, le duce fara probleme. Facebook ruleaza ok, in browser nu sunt deloc probleme, YouTube este o placere pe acest display mare cu rezolutie Full HD.
Scorurile din bench. nu sunt nici ele rele, in galerie de mai jos gasiti cateva rezultate:
Mai adaug ca Geekbench 4 a refuzat sa ruleze.
Camera foto este in plus, bifeaza o specificatie si atat, am deschis-o de curiozitate si nu o voi mai deschide. Va dati seama si voi cat poate un senzor de 2MP de pe o tableta, nu are rost sa discutam despre el.
Discutam insa despre difuzoare, 2 la numar, sunet stereo. Din pacate, mai bine puneau unul si bun decat 2 si slabe. Sunt anemice, nu au volum mare, lispeste cu desavarsire bass-ul, recomand mai de graba o pereche de casti.
Da, impreuna cu o pereche de casti de calitate, datele problemei se schimba, este un volum mare si sunet ok.
Review Cube iPlay 10 – Bateria de 6000 mAh este si ea anemica, a reusit numai 4 ore si 22 de minute in testul PCMark. Asta inseamna baterie incarcata la 100%, testul simuleaza apoi comportamentul utilizatorului si o streseaza prin divere activitati pana la 20%.
Si un scurt review video:
4 ore si 22 de minute nu inseamna deloc mult, capacitatea este mare, ecranul FHD consuma destul de multe resure.
Autonomia este apropiata de cea obtinuta de Huawei P8 Lite sau Elephone S3. Este o tableta si va fi folosita mai mult la interior, asta inseamna ca dezamagirea nu este totusi mare.
La capitolul conectivitate sta bine, intalnim si WiFi dual band 2.4GHz / 5.0GHz (a/b/g/n), GPS, Bluetooth 4.0, FM Radio, dar si HDMI.
Ca o concluzie, eu i-am dat 4 stele avand in vedere pretul raportat la functionarea precisa. Daca nu avea difuzoarele atat de slabe si bateria rea, merita 5 stele pentru 100 USD.
Cube iPlay 10 este o tableta buna per total, insa nu excelenta. Personal, o recomand in cazul in care treceti peste ceea ce am scris in acest review. Oferta, AICI.

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefono săptămână ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
•Roberto•
august 18, 2017 at 19:57
?• Cosmin, så-ti spun o glumå, recent vazutå pe e-Mag ? culmea– afisatå si cu reducere– adicã la promotie ? Un smarphone OPPO cu dotari de an 2013 poate nici de 2013 dacå voiai ceva decent si atunci ? Påi, tableta asta CUBE iPlay, e “parfum” ca specificatii si dotåri, dar mai ales ca pret,, pe langå gluma celor de la OPPO in ‘complicitate’ cu cwi de la e-Mag ? al caror produs costå nu mai putin de 1 700 lei,, in conditiile in care -repet- are specificatii de 2013 ?- adicã DOAR 1 GB memorie RAM si DOAR 8 GB de memorie “flash/ROM” ? Så parafrazez si eu niste “postaci” care stau mai nasol la “scufitå” si care-`s si un picut “retrograzi” ?ce zici:: “”se meritå” Nu-??-?-
Cosmin
august 18, 2017 at 20:47
Cea mai tare e asta cu “se merita”, multa lume nu a inteles ca nu se spune asa 🙂 Ca nu se merita ea pe ea…specificatiile de care zici tu, sunt sf la banii aia 🙂
•Roberto•
august 19, 2017 at 19:02
?•?Asta ziceam si eu de OPPO 3000 -e denumitea completă a “smartphone-ului” ? Initial,, am crezut cå e i glumå a celor de la e-Mag,, ori, cå, au afisat gresit cumva pretul,, si (…) în loc de 700 lei au ‘tipårit’ 1 700 ?Dar nu,, m-am interesat personal, si pretul chiar e “corect” scris,, chiar îl au la o promotie ? si e 1 700 lei ? deci ‘gluma’ aia de telefon atât costă ? Dotårile NU “SF” aș zice cå sunt– cåci– nu vin chiar din viitor ?ci, mai degrabă as spune cå dotårile-‘s medievale ? asta så nu fi råu si så zic antice.!! Nici când mi-am achizitionat eu primul smartphone- mai decent– undeva prin 2012 nu mai erau suficienti cei 1 GB RAM si 8 ROM ?asta,, la nivel de Android 4.2 – Jelly Bean,, dar-minte pentru an 2017 si Andoid 7.1 Nougat ? Cu memoria ROM så zic- partial cå o rezolvai si atunci,, cu un micro-SD,, dar ce te fåceai cu acel unic GB de RAM-?!-? Cat priveste intrebarea mea retoricã adresata tie si intetinonat scriså astfel “dacå telefonul se meritå” ?era sarea si piperul comentariului,, tocmai in ideea de a må amuza pe seama acelora care pricep greu si uitå rapid ?•?
Cosmin
august 19, 2017 at 20:10
Acum vorbind mai serios, mai sunt astfel de exemple, telefoane vechi cu preturi din momentul lansarii. Nu am insa si o explicatie logica pt. asta 🙂