Review telefoane
Doogee X5 MAX, telefonul CORECT la toate capitolele!
Am stat si m-am gandit inainte sa incep acest articol la ce sa depunctez acest Doogee X5 MAX insa nu cred ca am gasit prea multe… Este adevarat ca nici pe departe nu este cel mai frumos, nici pe departe nu este cel mai performant sau mai subtire telefon, insa este un telefon corect cam la toate capitolele si asta o spun datorita pretului sau, numai 65 de dolari, telefonul mi-a fost trimis spre review de everbuying.net.
Ati putea spune ca laud modelul Doogee X5 MAX pur si simplu pentru reclama, insa veti vedea in cele ce urmeaza ca nu este chiar asa, capturile de ecran, pozele si restul detaliilor vor vorbi de la sine.
Legat de specificatiile tehnice, acestea sunt foarte bune dar strict raportate la acest pret, 65 de dolari ar insemna in jur de 270 de lei, suma la care primim un ecran bun de 5″ si cu rezolutie HD, baterie excelenta de 4000 mAh, acumulator care-si face treaba asa cum trebuie si mai mult ca sigur ca vorbim despre o capacitate declarata corect, camera foto/video bune, constructie robusta, sistem de operare bine optimizat si functionare buna.
Se vede ca aceste telefoane chinezesti au ajuns la o oarecare maturitate, nu este primul Doogee pe care pun mana si am apreciat la modele lor faptul ca au customizat putin dar corect sistemul de operare. Totusi, cine se gandeste la un LG G5 sau la un S7 in timp ce citeste acest articol, greseste destul de rau, nu trebuie comparate aceste firme cu producatorii mari si nici macar cu modelele mai accesibile ale acestora cu toate ca de multe ori un telefon chinezesc ce costa 100 de dolari poate fi de doua ori mai dotat si mai performant fata de un model al unei firme de succes, respectand aceleasi preturi.
UNBOXING DOOGEE X5 MAX
GALERIE FOTO COMPLETA
Incep cu bateria, aceasta este una chiar buna si cei 4000 de mAh declarati sunt mai mult decat reali, Doogee nu a mintit in ceea ce priveste acest aspect.
Review Doogee X5 MAX – BATERIE
Este o baterie mare si la propriu si la figurat asta se transcrie oarecum in proportiile telefonului si este un pret pe care trebuie sa-l platim. Desigur ca daca acest telefon ar fi avut o diagonala de 5.5″ si o baterie tot de 4000 de mAh, probabil ca nu ar mai fi avut 10 mm in grosime. Insa, bateria este buna, procesorul nu consuma mult si nu exista nici alte dotari care ar stoarce bateria.
Testul este simplu, l-am incarcat la maxim si apoi am rulat un clip la rezolutie maxima suportata de telefon adica 720p. Luminozitatea la jumatate si clipul rulat in bucla, adica dat de fiecare data de la inceput atunci cand incepea.
Datele stau cam asa:
Ora 13 fix, 99 la suta acumulator si pornit clipul:
Ora 20 si 24 de minute, acumulatorul arata 5 la suta:
Este interersant ca de la 5 la suta la 3 la suta s-a descarcat in peste jumatate de ora, finalul a fost la ora 21:
In total, peste 8 ore de playback video HD, exceptional pentru un telefon ce costa putin si avem fara indoiala o baterie buna. Aceasta se incarca si repede, sub 2 ore, testat cu 2 aplicatii din Google Play.
Concluzia o tragem usor, Doogee X5 MAX are o baterie foarte buna.
Review Doogee X5 MAX – CAMERA FOTO
Ambele camere sunt de 5MP insa interpolat producatorul declara 8MP, asta inseamna ca s-a umblat putin in soft si fotografiile sunt facute artificial la o rezolutie de 8MP. Insa, camera principala de 5MP sau de 8 MP daca vreti este una extrem de buna si se apropie de performantele uneia cu un senzor real de 8MP. Spun asta deoarece focalizeaza destul de repede, nu are lag atunci cand o folosesti si poate cel mai important aspect, nu da gres cand vrei sa faci poze macro si focalizeaza corect.
Desigur ca are momente cand “arde” planul secund insa vorbim totusi de un pret mic si totusi specificatii tehnice limitate. Interfata nu este customizata deloc, stock Android Marshmallow, clipurile video sunt totusi in format 3GP si numai la rezolutie HD.
Revin insa la camera foto, iata si mostrele, intai pozele macro:
Nici macar pozele macro pe timp de noapte nu dau gres cu toate ca LED-ul nu este unul foarte puternic!
Sigur m-a injurat asta micu pentru blitz-ul din ochi, noroc ca acesta nu este prea puternic. Poza este facuta in intuneric total:
Panorama este si ea corecta, culorile sunt ok!
Iata si pozele pe timp de zi, cu toate ca sunt destul de corecte si de clare, aici camera isi arata limitele si multe dintre poze sunt “arse” Nu trebuie insa condamnata si asta deoarece putine sunt camerele foto de pe telefoanele mobile care sunt capabile de fotografii corecte in conditiile intampinate de mine, soare puternic si caldura excesiva:
Spuneam ca interfata este una clasica, nu avem setari deosebite sau prea multe, nu avem practic ce modifica sau cu ce sa ne jucam. interfata este facuta sa dai totul pe automat si gata, iata cum arata ea:
Per total, este o camera foto foarte buna daca ne gandim ca avem un senzor de numai 5 MP si daca ne uitam iarasi inspre pretul telefonului. Clipurile video nu emit pretentii si sunt bune, insa cred ca performantele sunt sub cele foto:
CLIP 1
CLIP 2
Review Doogee X5 MAX – PERFORMANTE
Procesor MTK6580 Quad Core 4x ARM Cortex-A7 MPcore ARMv7, 32 bit ce ruleaza pana la frecvente de 1300 MHz, 1GB memorie RAM, 3G, WIFI: 802.11b/g/n, GPS A-GPS, FM, Bluetooth 4.0, Dual SIM, senzor de amprentes si placa grafica Mali 400 MP, sunt principalele caracteristici ale acestui telefon.
Acum va dati seama ca nu ne putem astepta la cine stie ce performante si nici nu este genul acesta de telefon, totusi avand in vedere ca sistemul de operare nu este incarcat si este totusi de ultima generatie, Doogee X5 MAX ruleaza corect.
Ce inseamna ruleaza corect in conditiile date? asta inseamna ca putem rula aproape orice joc si orice aplicatie, putem deschide mai multe aplicatii in acelasi timp si putem sa “jonglam” cu ele, insa trebuie sa o facem cu rabdare, telefonul nu va reactiona totusi instant la orice comanda si asta mai ales atunci cand deja executa mai multe comenzi.
Testele de benchmark sunt modeste asa cum ne asteptam, aproape 25000 de puncte in AnTuTu, 7840 in Quadrant si in restul testelor scorurile le vedem in capturile de mai jos.
Placa grafica a scos bine in NenaMark 2, aproape 60 de fps insemna totusi ceva in conditiile in care avem totusi un ecran cu rezolutie destul de mare!
Deja avem cu totii experienta cu telefoanele mobile, fie ca am pus mana pe ele fie ca am citit materiale de review si deja stim ca aceasta platforma nu este una chiar de actualitate, ba din contra. Astfel, stim ce inseamna 1 Gb RAM si un procesor 32 bit quad core. Totusi este un telefon cu care iti poti face treaba corect fara sa avem pretentii insa.
Cel mai rau imi pare ca cei de la Doogee nu au pus pe acest model un display OGS asa cum mi-as fi dorit, avem aici unul clasic, adica este un loc intre display si touchscreen care este din plastic, asta se poate observa de un pretentios insa nu este neaparat un lucru deranjant.
Repet, pentru unul care se pricepe sau pentru un pretentios poate fi un detaliu care conteaza insa nu afecteaza in mod direct performantele telefonului sau partea de display. Daca veti mari pozele de mai jos, veti vedea ca se observa lipsa tehnologiei OGS.
Deja o rezolutie HD la pretul acesta mic si la diagonala de 5″ este chiar foarte bine, ecranul are o luminozitate buna chiar spre foarte buna si raspunde bine la comenzi. Avem MiraVISION cu care putem diferite aspecte ce tin de display, insa nimic spectaculos in rest sau setari suplimentare.
Difuzorul telefonului suna tare spre foarte tare si este peste medie, in convorbiri este totul corect insa fara sa impresioneze, nu avem inca un microfon pentru atenuarea zgomotelor de fundal, senzorul de amprente este si el prezent, l-am testat si isi face treaba insa asa cum am mai repetat si in alte randuri, consider ca este marketing si nimic spectaculos.
Review Doogee X5 MAX – SISTEM DE OPERARE
Avem de acum Android 6.0 Marshmallow pe Doogee X5 MAX si asta poate insemana destul de mult pentru unii chiar daca pe mine asta ma lasa rece. Acest Marshmallow nu are parte de customizare puternica, nu are parte de aplicatii inutile si totul este implementat destul de corect. Spuneam in materialul de unboxing despre aplicatia “turbo download” aceasta este prezenta insa asa cum ma asteptam, nu face minuni si cred ca sunt multe in Google Play ce pot face asta.
Ma gandesc ca nu are cum sa imbunatateasca performantele la acest capitol si cred ca este ceva de genul Dura Lube….adica placebo, adica nimic. Avem acces totusi la Google Play, posibil ca telefonul sa primeasca in curand si actualizari via OTA si spun asta deoarece aproape toate telefoanele chinezesti care mi-au trecut prin mana au primit asa ceva.
Prea multe nu ar mai fi de spus la acest capitol si nici despre telefon, este unul foarte accesibil ce isi face treaba bine, baterie mai mult decat ok, camera foto foarte buna si pret excelent, concluziile le puteti trage singuri, mi -a fost trimis spre review de catre acest magazin, si telefonul a facut pe drum cam 2 saptamani si jumatate.

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefono săptămână ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
Arimia Laurentiu
iunie 20, 2016 at 17:42
cu semnalul cum sta?
Cosmin
iunie 20, 2016 at 17:45
Salut, in bucuresti nu sunt probleme, 3G de la Orange.
sosolich
iunie 20, 2016 at 19:42
nu are frecvență 900mhz pe 3g, cine vrea să-l folosească la digi nu o să aibă acoperire peste tot, decât în 2100mhz