Acasă Review telefoane

Asa arata interfata Android pe un telefon Realme C21, review

0

Vedeti in acest articol interfata Android pe un telefon Realme de buget, este un C21 cu pret de aproximativ 700 lei la liber sau care poate fi achizitionat mai ieftin printr-un abonament. Si sa stiti ca nu trebuie ignorata partea legata de customizarea sau de optimizarea interfetei de utilizator, de ea depinde in buna parte functionarea telefonului.

Sunt unii producatori care customizeaza maxim acest UI (user interface) si ma refer la Samsung, Huawei sau Xiaomi, altii care prefera ceva mai light, adica OnePlus cu Oxygen OS sau chiar Google Pixel, ceva stock. Si utilizatorii sunt pretentiosi. Sunt persoane care se pierd si chiar se enerveaza cand interfata este prea bogata in optiuni sau atunci cand dau cu greu de o anumita optiune.

realme c21

Producatorul acesta este relativ nou in domeniu, dar si mai nou pe piata din Romania. Realme vinde bine si vinde la un pret sub concurenta. De multe ori si in multe articole am punctat asta, dar nu v-am aratat pana acum ce se ascunde prin meniul unui telefon pe care scrie Realme.

Realme C21 este un smartphone aparut acum un an de zile (martie 2021) si este un smartphone super accesibil, il gasiti la 700 lei sau 750, depinde de vanzator. A fost lansat cu Android 10, dar a primit inclusiv Android 11. Este un prim semn ca producatorul se ocupa si de telefoanele mai ieftine si ofera actualizari importante, aceasta are peste 2GB si o vedeti in capturile de mai jos.

realme c21

Realme UI este o interfata destul de customizata si bogata, dar nu foarte mult. As spune ca mai putin bogata in optiuni fata de un Samsung sau un Xiaomi, dar nici saraca. Sunt unele interesante si in cazul acestui C21 mai accesibil. Este logic ca atunci cand creste rpetul telefonului si acesta este mai performant, apar si optiuni extra sau setari mai multe prin meniul camerei.

Interfata Android pe un telefon Realme C21

Interfata acestui producator (Realme UI V2.0) nu este una plictisitoare si nici saraca in optiuni. Nu sunt reclame prin meniu si nici nu am vazut nimic suspect. Ca aplicatii extra, am gasit un manager pentru telefon ce se ocupa de optimizare, protectie plati, diagnoza sau gestionarea aplicatiilor.

interfata Android pe un telefon Realme C21

Exista si o aplicatie denumita “spatiu pentru jocuri”, aceasta are o interfata ceva mai agresiva sau daca vreti, mai futurista. Alegi din cateva moduri presetate disponibile si faci cateva ajustari telefonului pentru a-ti oferi o experienta de gaming cat mai placuta (vedeti interfata in capturi).

Mai exista apoi folderul Google cu multe aplicatii ce tin de ei si apoi, un folder in care gasim cateva instrumente. Recorder, compas, calculator, vremea, o scurtatura pentru blocarea rapida a ecranului si clona telefon, adica un ajutor pentru a muta datele de pe vechiul telefon.

Daca vom “ciupi” ecranul sau daca tinem apasat cateva secunde in interfata principala, dam de imagini de fundal suplimentare, stil de pictograme, aranjamentul iconitelor, tranzitii, widgeturi, viteze animatii, chiar putem activa dubla atingere pentru blocarea ecranului, nu si pentru activare…Realme C21 are NFC, mod intunecat, dar nu ne ofera Radio FM si nici WiFi la 5GHz. Co

Acum, cateva pareri despre ceea ce am gasit in meniul de setari al acestui Realme cu interfata Realme UI V2.0.

O zona dedicata de personalizare, seamana cu ceea ce are OnePlus. Adica schimbam stilul pictogramelor, culorile, redimensionare fonturi, alegere imagine de fundal, etc.

In meniul ecranului, interfata ne da posibilitatea de a seta temperatura de culori sau sa configuram modul intunecat (interesant – mai negru sau mai putin negru).

Urmeaza instrumente practice – navigare prin gesturi sau prin taste virtuale, stiluri de captura sau de inregistrare a ecranului si ecran divizat ce se activeaza prin glisarea a 3 degete pe display.

Pentru acumulator exista cateva moduri de economisire, inclusiv unul extrem.

Setari suplimentare – Mi-a atras atentie zona prin care activam sau dezactivam conectarea OTG (oprire automata dupa 10 minute) si printre multe alte setari comune, am intalnit aici instructiuni de depanare, service post-vanzare si informatii pentru clienti si tot aceasta zona ne arata descarcarile, fisierele pe care le-am descarcat in telefon.

Interfata Android pe un telefon Realme C21 – capturi ecran

 

REVEDEȚI PREZENTAREA
Realme C21
Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro
asa-arata-interfata-android-pe-un-telefon-realme-c21-reviewVedeti in acest articol interfata Android pe un telefon Realme de buget, este un C21 cu pret de aproximativ 700 lei la liber sau care poate fi achizitionat mai ieftin printr-un abonament. Si sa stiti ca nu trebuie ignorata partea legata de customizarea sau...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.