baterie

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera foto dar si video, este vorba despre un gadget interesant si de mici dimensiuni, nu este genul de drona de slaba calitate pe care o gasiti in cadrul magazinelor din China, Hubsan X4 H111C Q4 este un produs de o calitate buna si de mici dimensiuni, de aici si denumirea de “NANO”, insa nu este o jucarie…sau poate fi una pentru cei mari!

Incape practic cu usurinta in palma unui adult, eu am primit-o in teste de la smart-products.ro, magazinul o ofera la un pret de 199.00 lei, gasiti in oferta lor si alte drone de vanzare.

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

Este interseant ca drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cantareste numai 17.8 grame (!), este echipata cu o camera video ce filmeaza la rezolutii 720p, captura video/foto se stocheaza pe un card MicroSD. Trebuie sa recunosc ca am cautat minute bune pana sa imi dau seama unde anume se introduce acest card de memorie, initial am crezut ca materialele sunt stocate in memoria interna, insa nu are asa ceva.

Incep cu informatia aceasta deoarece este posibil ca cineva sa aiba la un moment dat devoie de aceste informatii, poza de mai jos este cat se poate de reprezentativa.

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

Slotul este situat practic sub carcasa de protectie, o carcasa fabricata dinr-un plastic de calitate si dur, cardul de memorie nu se afla in pachetul de vanzare,  insa poate fi folosit orice tip de card MicroSD.

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

Iata si specificatiile tehnice ale dronei Nano Hubsan X4 H111C Q4:

Greutate:17.8 grame
Dimensiuni:4.5 x 4.5 x 2.3 cm
Giroscop:6 axe
Motor:4
Rezolutie:720p
Durata zbor:5-7 minute
Durata incarcare:30 minute
Altitudine:30 metri
Baterie:3.7V 150mAh Lipo

Pe langa aceste specificatii tehnice, trebuie sa stiti ca aceasta micuta drona dispune de un sistem giroscopic cu 6 axe ce o face sa fie mai stabila si mai usor de operat, se poate rasturna sau rasuci la 360 de grade, este echipata cu un modul de protectie a bateriei pentru a o proteja si pentru a preveni supraincarcarea, este dotata si cu lumini LED multi-colore pentru zbor in intuneric, insa aceste LED-uri semnalizeaza si diferite aspecte in functionare, telecomanda are 4 canale, drona este capabila de ascensiune/coborare; inainte/inapoi; stanga/dreapta; rotatie stanga/dreapta.

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

In clipul de mai jos vedeti partea de unboxing, dar si un mic test al camerei video plus detalii despre modul de operare.

Cutia este si ea una de mici dimeniuni, in interior gasim telecomanda, drona, cablul de incarcare a baterie, elice pentru schimb si un manual de utilizare destul de bine pus la punt, acesta ne invata rapid cum sa o pornim, sa o calibram sau sa o pilotam. Pe site-ul smart-products.com exista si alte accesorii pentru acest model dar si pentru alte drone, piese de schimb, baterii, etc. si tot acolo gasiti si alte modele de drone Hubsan mult mai performante si mai dotate.

Review Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera

Desigur ca va intereseaza si detalii legate de zbor, cat este de stabila, cat tine bateria, cat de repede se incarca, etc.

Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera foto/video ofera un zbor destul de stabil, nu este genul de gadget care sa se izbeasca de toti peretii si sa nu o poti controla, insa nici nu va asteptati ca ea sa stea intr-un punct fix! Avand dimensiuni mici, recomand sa o folositi mai mult in casa sau in exterior in conditii ideale (fara vant), ajuta foarte mult si butonul de calibrare existent pe telecomanda, in clipul video am bifat si acest aspect.

Din pacate, nici acest model nu sta excelent la capitolul autonomie, insa este oarecum de inteles asta daca ne uitam la dimensiunile ei, in jur de 5 minute de zbor ofera acumulatorul iar incarcarea se face in alte 30 de minute.

Clipul video:

Totusi, cu putina indemanare si dupa cateva lectii practice, oricine o poate pilota intr-o incapere, avand dimensiuni mici eu spun ca este destul de distractiva, calitatea video este destul de buna avand in vedere dimensiunile senzorului, insa nu va asteptati la o calitate de cristal! In clipul video atasat acestui articol am inserat si o mostra video, pentru a transfera materialele de pe card pe PC trebuie sa scoateti cardul si sa-l introduceti intr-un cititor, drona nu detine un port dedicat pentru asta.

Butonul on/off este situat in partea din spate, langa mufa pentru incarcare si are un feedback excelent, motoarele sunt puternice si drona este foarte rapida, elicele sunt insa destul de sensibile si este bine sa se evite lovirea lor, avantajul ar fi acela ca in pachet exista inca 4 de schimb. Ele nu pot fi introduse oriunde, fiecare motor este inscriptionat si aceste elice vor trebui introduse in locul corespunzator, in caz contrar drona nu se va ridica de la sol sau va zbura complet aiurea.

Sasiul este si el rezistent, este practic placa de textolit cu circuitele electronice, motoarele sunt prinse bine in locasul lor si sunt protejate de un invelis plastic insa mi-ar fi placut ca si firele de alimentare a motoarelor sa fie mai protejate, in manualul de utilizare exista si o schema in care putem vedea cam cum se desface fiecare parte componenta a acestei drone.

Ca o concluzie, Drona Nano Hubsan X4 H111C Q4 cu camera foto este un gadget mai mult decat interesant si este destul de ok pentru pretul sau, nu este deloc greu de pilotat si zborul este stabil in comparatie cu alte dispozitive de acest gen, are avantajul de a avea si o camera foto/video, dimensiuni reduse si se cunoaste ca este construita cu atentie, este un model de luat in seama in cazul in care cautati o drona mica si dotata cu camera video.