Review telefoane
Review Samsung Galaxy Tab 3 Lite T113
Review Samsung Galaxy Tab 3 Lite T113 – Samsung Galaxy Tab 3 Lite, versiunea WiFi T113 este una dintre cele mai proaspete tablete lasate de catre celebra companie din Coreea De Sud, o tablet de buget si pret mic dar specificatii tehnice destul de bune. Probabil ca cel mai important atu al tabletei este tocmai pretul, cei de la CEL.ro avand in oferta lor aceasta tableta la un pret de numai 399 de lei. Si retineti ca pe parcursul acestui review ne vom raporta la acest pret.
Desi probabil ca nu aveti mari asteptari de la aceasta tableta, trebuie spus ca nu este chiar asa deoarece Samsung Galaxy Tab 3 Lite se achita onorabil de sarcinile primite, raspunde precis la comenzi, are un ecran ce afiseaza culori vii si este atent construita. Asa cum am spus si in articolul de unboxing, este o concurenta serioasa pentru companiile producatoare/importatoare de tablete de buget.
Daca ne raportam la pretul de numai 399 lei, putem inchide ochii atunci cand vedem marginile putin cam mari ale ecranului sau faptul ca tableta nu este dotata cu modul 3G. In schimb, am fost surprins placut sa constat ca ruleaza fara probleme clipurile de pe YouTube in format HD 720p si spun asta deoarece mai exista pe piata tablete ieftine ce nu afiseaza continut HD pe YouTube, limitandu-se la 480p.
Carcasa spate primeste nota 10 deoarece nu este lucioasa si nu atrage amprentele sau praful, avand o textura ce imita usor pielea.
Iata specificatiile tehnice ale acestei tablete si apoi va voi “vorbi” putin despre fiecare aspect in parte:
Pot spune fara ezitare ca ecranul acestei tablete vandute de catre cei de la CEL.ro este punctul ei forte deoarece raspunde impecabil la comenzi, are unghiuri de vizualizare corecte cu toate ca este un TFT si poate cel mai interesant aspect, are luminozitatea foarte buna si afiseaza culori vii. Adica rosul este aprins, albastrul puternic, etc… Acest aspect poate fi observat in pozele de mai jos:
Ca o concluzie la acest capitol, as spune ca pentru numai 399 de lei ecranul tabletei este unul foarte bun, cu luminozitate ok, culori mai mult decat bune, raspunde perfect la atingeri si are o rezolutie buna de 1024×600 pixeli. Daca era un IPS, primea un 10 dar asa merita un 9.5
Performante bune pentru 399 de lei, system de operare Android 4.4.4 KitKat peste care este aplicata interfata TouchWiz si scor mare in testul placii grafice cu NenaMark 2. Legat de UI TouchWiz de la Samsung, unii spun ca nu ar fi ok dar dupa parerea mea, cred ca este cel mai ok UI al marilor producatori deoarece si HTC, LG, SONY, HUAWEI sau altii isi personalizeaza destul de puternic interfata sistemului de operare. In acest caz, nu am simtit ar avea lag din cauza TouchWiz dar daca problema apare, in Google Play sunt o gramada de alte aplicatii de tip launcher ce asteapta sa fie descarcate gratuit si testate.
Memoria interna este de 8GB din care aproximativ 3GB sunt rezervati de sistemul de operare, dar Tab 3 Lite are un slot pentru MicroSD si astfel puteti extinde stocarea interna cu pana la 32 GB.
Procesorul tabletei este un quad core ce ruleaza la frecvente de pana la 1.3GHz, de tip ARM Coretx-A7 32bit, un Spreadtrum SC8830 (procesor intalnit si pe Samsung Galaxy Core Prime), ajutat de o memorie RAM de 1GB.
In testul AnTuTu a reusit un scor de 19101 puncte iar in NenaMark2, cel ce testeaza placa grafica a scos nu mai putin de 59.5 puncte, ceea ce inseamna ca nu veti avea probleme in a juca jocuri destul de pretentioase. Nici nu va asteptati la minuni, deoarece vorbim despre o tableta ce costa numai 399 lei.
In meniul tabletei nu intalnim alte setari sau aplicatii ce ar putea creste performanta sau diverse “artificii” de genul deblocarii prin dubla atingere a ecranului sau gesturi inteligente. De altfel, tableta nu detine in partea frontala sensor de lumina, de proximitate sau camera foto. Cei de la Samsung nu au implementat asa ceva pe tableta tocmai pentru a pastra un pret mic in acest caz si probabil ca au procedat corect deoarece nu cred ca multa lume foloseste camera frontala pe o tableta sau functia de gesturi inteligente.
Fata de aplicatiile standard Google, cei de la Samsung nu au intervenit prea mult si nu au ingreunat sistemul de operare aiurea, alegand sa instaleze in plus fata de aplicatiile obisnuite numai o suita office si magazinul propriu de aplicatii, Galaxy Apps.
Sistemul de operare, asa cum arata el pe tableta Samsung Galaxy Tab 3 Lite il vedeti in galeria foto de mai jos:
Nu am constatat o incalzire excesiva a tabletei atunci cand m-am jucat Subway Surfer sau cand am facut testele de benchmark.
Mai mult decat ok a fost scorul pe care l-a obtinut in testul Speedtest.net prin intermediul aplicatiei dedicate din Google Play, peste 40 de Mbps – mai mult decat ma asteptam.
Tableta nu are 3G, nici functie de telefonie, insa are modul GPS si l-am testat in masina cu ajutorul aplicatiei GPS preinstalate Google Maps (harti):
Mai intalnim WiFi cu functii precum WiFi Direct sau Hotspot, Bluetooth 4.0, mufa pentru casti, USB 2.o dar fara modul radio FM.
Camera tabletei foloseste un sensor de 2MP, capabil sa filmeze la rezolutie 480p si 24fps. Nu prea aveti ce face cu camera de pe o tableta si nici in acest caz nu vorbim despre ceva iesit din comun. Poate o folositi la iarba verde, la pozat pisica prin casa sau daca va viziteaza vreun extraterestru;)
Oricum, am atasat cateva poze facute la lumina zilei (nu are LED blit) cu camera tabletei si au iesit ok pentru o camera de 2MP. Dar nici nu pot considera acest punct un minus al tabletei…
Repet ca de fiecare data cand fac un review. Testele de baterie sunt irelevante dupa parerea mea deoarece acumulatorul te va tine fix in functie de cat de mult folosesti tableta sau telefonul. Te uiti la 3 filme, ai descarcat acumulatorul, te joci 5-6 ore tot asa, sau poti folosi tableta maxim o ora pe zi pentru ceva navigare pe internet, Facebook sau Youtube si te va tine si cateva zile bune:
Captura de mai sus arata peste 5 zile insa folosita destul de putin in primele 3 zile. Cand am primit-o de la CEL.ro recunosc ca am stat pe ea si am consumat bateria in cateva ore, apoi am incarcat-o si am folosit-o asa cum reiese din graficul de mai sus. Asa cum va spuneam, te tine fix cat o folosesti si in ce conditii (luminozitate, trafic pe internet, filme, jocuri, etc)
Este probabil una dintre cele mai bune oferte din acest segment de pret si merita atentie deoarece este pana la urma un produs ce are un nume greu pe carcasa…
O recomand celor ce vor o tableta cu pret mic, atent lucrata si performante tehnice bune pentru pretul ei. Cei ce o vor, o pot cumpara (pe alb sau negru) de la CEL.ro contra sumei de numai 399 lei.
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Cred ca Facebook isi bate joc. Am raportat o multime de reclame aiurea
- Aplicatii telefoane Android3 luni ago
Aplicația TelePaws telemedicină veterinară pentru cei ce au animale de companie
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Netflix renunță la abonamentul fără reclame: cum stăm în Romania
- Aplicatii telefoane Android2 luni ago
Aplicația Blackmagic Camera: merită înstalată pe telefoanele Android
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Redmi K70 Ultra: ce știm înainte de lansare
- Stiri despre telefoane2 luni ago
Analiză și context: Dacia Duster 3 scoate 3 stele la testul EuroNCAP: siguranța bună
- Jocuri pentru telefoane si tablete android2 luni ago
Cele mai bune jocuri video din România vor fi premiate la Romanian Game Awards 2024
GicaContra
iulie 13, 2015 at 16:35
Procedeu de root pentru acest model este? Văzusem ceva pe net dar implica folosirea linux…..
Cosmin (admin)
iulie 13, 2015 at 20:07
Salut, am sa caut un tutorial sigur si voi posta la momentul respectiv! Multumesc.
Catalin
iulie 22, 2015 at 16:51
Ai incercat sa instalezi iGO pe aceata tableta?
Cosmin
iulie 22, 2015 at 17:08
Nu, am testat GPS-ul folosing Google Maps. Poti instala si IGO dar trebuie sa gasesti fiseerul cu rezolutia compatibila.