Acasă Firmware Allview ROM oficial pentru Allview X3 Soul Style (backup)

ROM oficial pentru Allview X3 Soul Style (backup)

27

ROM oficial pentru Allview X3 Soul Style (backup) – Este vorba despre un alt firmware stock pe care il pun la dispozitie aici, varianta de ROM oficiala, nerootata si nemodificata, NU veti pierde garantia telefonului in cazul in care veti instala aceasta versiune.

Atentie insa, o faceti pe propria raspundere, NU folositi fisierele pentru alt model de telefon, fie el si Allview! Inainte de a va apuca de treaba, este bine sa va notati codurile IMEI deoarece este posibil sa le pierdeti, insa asta in funtie de metoda de rescriere aleasa in SP Flash TOOLS. Mai jos am sa va las link catre tutorialul video de rescriere firmware pentru telefoanele cu MediaTEK dar si catre un tutorial de rescriere IMEI (cu sau fara root)

rom-allview

Tutorial rescriere IMEI

Tutorial video rescriere ROM (la modul general)

Descarca ROM pentru Allview X3 Soul Style

Pentru rescriere, va trebui sa dezarhivati arhiva descarcata anterior si sa folositi fisierul scatter MT6753_Android_scatter.txt. Fisierele din arhiva pot fi folosite si pentru a extrage aplicatii, pentru a modifica sistemul de operare sau pentru a extrage si instala anumite aplicatii sau fisiere.

Allview X3 Soul Style (Gionee la baza) este un telefon lansat in iunie 2016, el are 3GB memorie RAM, are un procesor MTK MT6753, display IPS FHD de 5.5″ cu rezolutie FHD si protectie Gorilla Glass 3, baterie de 3150 mAh si camera Sony de 13 MP.

27 COMENTARII

 1. Am descarcat ROM-ul pentru Allview X3 Soul Style publicat de tine si am o nedumerire. Am verificat fisierul scatter din arhiva si am constatat o structura diferita pentru ultimele partitii, dupa cum urmeaza:

  – partition_index: SYS23
  partition_name: userdata
  file_name: userdata.img
  is_download: true
  type: EXT4_IMG
  linear_start_addr: 0x130000000
  physical_start_addr: 0x130000000
  partition_size: 0x60000000
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: true
  is_reserved: false
  operation_type: UPDATE
  reserve: 0x00

  – partition_index: SYS24
  partition_name: flashinfo
  file_name: NONE
  is_download: false
  type: NORMAL_ROM
  linear_start_addr: 0xFFFF0084
  physical_start_addr: 0xFFFF0084
  partition_size: 0x1000000
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: false
  is_reserved: true
  operation_type: RESERVED
  reserve: 0x00

  – partition_index: SYS25
  partition_name: sgpt
  file_name: NONE
  is_download: false
  type: NORMAL_ROM
  linear_start_addr: 0xFFFF0004
  physical_start_addr: 0xFFFF0004
  partition_size: 0x80000
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: false
  is_reserved: true
  operation_type: RESERVED
  reserve: 0x00

  Eu am efectuat un backup al telefonului Allview X3 Soul Style cu Miracle Box 2.27A si am obtinut urmatoarea structura pentru ultimele partitii:

  – partition_index: SYS23
  partition_name: USERDATA
  file_name: data.img
  is_download: true
  type: EXT4_IMG
  linear_start_addr: 0x130000000
  physical_start_addr: 0x130000000
  partition_size: 0x616B80000
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: true
  is_reserved: false
  operation_type: UPDATE
  reserve: 0x00

  – partition_index: SYS24
  partition_name: FLASHINFO
  file_name: NONE
  is_download: false
  type: NORMAL_ROM
  linear_start_addr: 0x746B80000
  physical_start_addr: 0x746B80000
  partition_size: 0x1000000
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: false
  is_reserved: true
  operation_type: RESERVED
  reserve: 0x00

  Dupa cum poti observa, partitia userdata are aceeasi adresa de start (linear_start_addr: 0x130000000), insa dimensiunea partitiei este diferita (partition_size: 0x616B80000) de cea prezenta in fisierul scatter incarcat de tine (partition_size: 0x60000000).
  Daca efectuam conversia din Hex in Decimal, iar ulterior din Decimal in Gigabytes obtinem urmatoarele rezultate:
  – pentru partitia userdata din fisierul scatter incarcat de tine: 0x60000000 Hex = 1610612736 Decimal = 1.5 GB
  – pentru partitia userdata din fisierul scatter obtinut de mine: 0x616B80000 Hex = 26150961152 Decimal = 24.35498 GB

  De asemenea fisierul scatter obtinut de mine nu contine partitia sgpt.

  Tinand cont de faptul ca Allview X3 Soul Style are o memorie flash de 32 GB, 1.5 GB pentru partitia userdata pare cam putin.

  De aceea, intreb acum prin ce modalitate ai obtinut fisierul scatter si cu ce software a fost efectuata citirea rom-ului?

  Multumesc anticipat!

 2. Singurul motiv pentru care am intrebat sursa era pentru a verifica daca rom-ul provine in totalitate de la un telefon allview x3 soul style. Este posibil ca citirea rom-ului sa fi fost in regula, dar fisierul scatter sa fie adaptat de la un telefon similar.
  Daca cineva incearca sa puna pe telefon un rom neverificat, se expune la un risc major de a transforma telefonul in “caramida”.
  De aceea am intrebat daca poti mentiona sursa. Cu exceptia faptului daca “prietenul” lucreaza la vreun centru de service care are legaturi cu allview, caz in care ii poti crea neplaceri.

 3. cine ma poate ajuta si pe mine cum instalez TWRP pe un allview x3 soul style nu vrea sa sa-l vada cu totusi ca i-am instalat driverele si nu vrea sa se instaleze m-am uitat si la porturile de conexiune de usb si nu am reusit
  Va Multumesc

 4. Pentru a putea rula TWRP recovey pe Allview X3 Soul Style este necesar sa portati un custom recovery de la un telefon cu specificatii similare si sa editati fisierul default.prop din custom recovery pentru a fi compatibil cu telefonul vostru.
  Dupa instalare, caurati cu browserul de fisiere din twrp fisierul recovery-from-boot-p si stergeti-l din system, pentru a preveni restaurarea imaginii recovery stock dupa boot.

 5. Pentru cine este interesat, arhiva cu rom-ul stock pentru Allview X3 Soul Style provine dintr-un backup efectuat cu Infinity Box Chinese Miracle 2, o solutie software de uz comercial care nu este disponibila pentru oricine, fiind destinata centrelor de service.
  Daca studiati arhiva veti gasi un fisier numit ota_scatter. Prezenta acestui fisier denota faptul ca backupup a fost efectuat intr-un service care colaboreaza cu Allview.
  Nu veti putea obtine niciodata acest fisier din partea celor de la Allview intrucat acestia au o politica cel putin indoielnica privind suportul pentru software si refuza sa publice rom-rile stock ale telefoanelor, astfel ca daca aveti probleme veti fi nevoiti sa apelati la un service, contra cost.

  • eu l-am instalat pe cel de la cosmin si este ok,oricum eu imi rootez telefoanele si dau unlock la bootloader,deci adio garantie 😀
   dispui tu de un alt soft mai bun/original ? 😀

 6. Eu in prezent folosesc Miracle Box pentru a extrage imaginile de preloader si recovery si pentru a crea fisierul scatter.
  Mai departe citirea rom-ului o efectuez cu SP Flash Tool.

 7. Pentru dual sim folositi aceste setari la mine a mers la IMEI
  la SIM 1 AM PUS ASA AT +EGMR=1,7,” CODUL IMEI ” si apoi dati send at comand si restart
  la sim 2 am pus AT +EGMR=1.10,” codul imei ” si send at comand si restart
  cam atat si a mers ok

 8. Buna, mi-am reinstalat ROM-ul pe telefon in speranta ca problema camerei principale este de la soft, telefonul nu mai este in garantie asa ca am zis ca ma descurc singur. Am instalat ROM-ul, am facut update-ul (camera tot nu merge), ambele IMEI-uri sunt invalide, pot sa initializez si sa primesc apeluri dar nu pot sa accesez datele mobile. Am instalat Uncle tools dar singura optiune pe care o am in meniul Engineer Mode este: “Engineer mode (Android) “.Vreau sa imi pun IMEI-urile, insa nu stiu sa il rootez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here