Connect with us

Stiri despre telefoane

Romanii prefera China si cumpara telefoane la greu

Published

on

Romanii prefera China si cumpara telefoane la greu de acolo, sunt multe magazine renumite care promit sa ofere transport rapid si mai ales, preturi bune sau modele ce nu se gasesc in Romania. Trebuie sa fim atenti numai la versiunile pe care le cumparam si sa nu cumva sa punem mana pe o varianta fara Google la bord.

Confrom informatiilor oferite de Institutul Național de Statistica la solicitarea celor de la hotnews.ro, importurile de produse din China au ajuns la 3,28 miliarde euro in primele sase luni ale anului 2023.

De unde putem face astfel de achizitii si care ar fi cele mai sigure sau mai populare surse? Aliexpress, Gearbest, Banggood, Shein, Joom, LightInTheBox, Geekbuying, etc. Mentionez ca sursa nu precizeaza daca este vorba despre importuri realizate de companii sau daca sunt achizitii facute de persoanele fizice din Romania.

Advertisement

 

Telefoanele sunt pe primul loc, insa romanii cumpara si haine, robineti, fire, motoare, scaune, baterii, transformatoare, imprimante, aparate de aer conditionat, etc.

ProdusValoare (în euro)
Telefoane mobile183,3 milioane
Circuite imprimate143,4 milioane
Transformatoare electrice97,5 milioane

Mașini automate

Advertisement

de prelucrare a datelor

95 milioane
Părți și accesorii de autovehicule88 milioane
Aparate de aer conditionat71,8 milioane

Contoare de gaze

lichide, electricitate

55,6 milioane
Motoare si generatoare electrice55,5 milioane
Aparate de iluminat49 milioane
Echipamente si accesorii sanitare47,6 milioane
Fire, cabluri, conductoare electrice39,8 milioane
Anvelope pneumatice noi37,5 milioane
Circuite integrate37,1 milioane
Încalzitoare de apa37 milioane
Scaune34,8 milioane
Pompe de aer sau vid33,4 milioane
Acumulatoare electrice30,3 milioane

Pretul mai mic, acesta ar fi principalul avantaj al achizitiei unui smartphone din China. Pe de alta parte, exista si o serie de dezavantaje, unele evidente, dar care nu ne impiedica sa facem diverse cumparaturi de peste mari si oceane.

Garantie limtata sau inexistenta, posibil probleme cu un eventual retur sau cu sistemul de operare / actualizari, dar si eventualele taxe si tarife vamale care se mai pot aplica.

Advertisement

sursa foto, foto 2, foto3

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des