Probabil stiti sau ati auzit macar despre splitscreen, multiwindow, proprietate specifica tabletelor Samsung care pot rula 2 aplicatii in acelasi timp, impartind ecranul in 2. Ei bine, aceasta functie a fost implementata si pe telefoanele Samsung Galaxy dar si de catre Google in Android Marshmallow dar si in viitorul Android N.
Desigur, este o functie utila si in acelasi timp potrivita pentru multitasking, ganditi-va ca puteti viziona un clip pe YouTube si in acelasi timp puteti trimite mesaje text, sau folosi Messenger/Facebook, nu mai spun de aplicatiile de productivitate gen Word sau Powerpoint din Android, unde puteti cu usurinta naviga pe internet dupa informatii, fara a parasi aplicatia respectiva si posibilitatile sunt nelimitate. 

Insa, ce facem daca nu detinem un telefon sau o tableta Samsung?
Asta s-a intrebat si zst123, un developer xda care a dezvoltat o aplicatie ce te ajuta in acest sens.
XHaloFloatingWindow este aplicatia care iti permite sa rulezi aplicatiile, in mici ferestre redimensionabile si pe care le poti muta pe intregul ecran al telefonului.
Download:
XHaloFloatingWindow
MultiWindowSidebar
Screenshot_2016-04-17-14-41-58 Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)
Pentru a selecta aplicatiile pe care vrem sa le deschidem in acest mod, vom avea nevoie si de o aplicatie numita MultiWindowSidebar, aplicatie care funtioneaza asemanator aplicatiei Allview Magic Touch, fiind o bara laterala pe care o putem actiona apasand pe sagetica din partea stanga sau dreapta a ecranului, dupa preferinte.

Screenshot_2016-04-17-14-43-14 Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)
Aplicatiile au nevoie de acces root si deasemenea, trebuie sa avem instalat Framework-ul Xposed – din care va trebui sa activam modulul dupa instalarea aplicatiilor.
Dupa ce am instalat aplicatiile si activat modulul Xposed, va trebui sa deschidem mai intai aplicatia MultiWindowSidebar si sa selectam din dialogurile din josul ecranului ca aplicatia sa fie setata pentru modulul XHaloFloatingWindow. Pentru asta, vom apasa pe ultimele 2 optiuni din lista de setari(Drag Launch Mode si Tap Launch Mode) si vom selecta la ambele o optiune ce sa contine numele XHalo.

descărcare Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)
Dupa ce am facut acest pas, va trebui sa apasam pe Select Apps apoi pe Add Apps si sa selectam din lista aplicatiile care vrem sa apara in bara laterala si implicit pe care vrem sa le lansam in ferestre.

descărcare (2) Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)Daca vrem sa porneasca automat aplicatiia dupa fiecare boot, va trebui sa bifam si casuta Start on Boot, care se vede si in imaginea de mai sus.
Daca am terminat toti pasii de mai sus, putem deschide bara laterala apasand pe sageata, iar apoi vom selecta orice aplicatie vrem apasand pe ea sau tragand-o cu degetul pe o zona a ecranului.

Aplicatia se va deschide ocupand jumatate de ecran, iar din coltul din stanga-jos o putem redimensiona. Putem muta fereastra pe ecran tinand apasat cu degetul pe eticheta neagra de sus si plimbandu-ne cu degetul pe ecran. Sus, in acea eticheta avem si cateva butoane, respectiv Minimizare, Fullscreen sau Inchidere, care este evident ce functii au. 

CITESTE SI:  Cum oprim total sau partial notificarile unor aplicatii?

descărcare (3) Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)
Daca selectam minimizare, va aparea un dialog in bara de notificari de unde putem restabili fereastra.

descărcare (4) Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)
Cam asta este tot ce pot spune despre aceasta aplicatie, va las pe voi sa descoperiti mai multe functii si diferite moduri de a o folosi. 😉

Ruleaza aplicatiile Android in ferestre redimensionabile gen Windows sau Linux (root + Xposed)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree