Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Samsung a inceput sa vanda telefoane de top in rate

Published

on

Samsung a inceput sa vanda telefoane de top in rate, probabil face asta pentru ca si-a dat seama care este puterea de cumparare a romanilor. Si nu ca ar fi ceva rau in toata aceasta afacere, personal prefer sa cumpar un smartphone premium in rate, direct de la ei.

M-am interesat la ei pe site si am aflat ca ratele sunt printr-un card de credit de la BRD, Garanti, Alpha Bank sau alte institutii bancare, numarul ratelor ajungand pana la 24, un alt avantaj ar fi ca nu se percepe dobanda. Deci, este un sistem de rate mai simplu, dar implica existenta unui astfel de card.

samsung in rate

Haideti sa facem un calcul destul de simplu. Ne uitam la modelul de baza al unui S23 Ultra, adica cel cu 8GB RAM si 256GB ROM. Pretul telefonului este de 6949.99 lei. Vom plati 304 lei/luna timp de 2 ani de zile. La final, vom afla ca am achitat pe el 7296 lei.

Advertisement

Desi ni se specifica in mod clar ca nu exista dobanda, pretul final (dupa 2 ani) este usor mai mare, probabil sunt ceva costuri/taxe/livrare, etc. Dar trebuie sa realizam ca vom termina de platit atunci cand deja pe piata va fi lansat Samsung Galaxy S25 Ultra si probabil, modelul nostru va ajunge sa valoreze aproximativ jumatate din pretul de nou. In plus, optional mai exista:

samsung in rate s23

  • Asigurare Samsung Care+ de acoperire a daunelor accidentale pentru 1 an 359,00 lei
  • Asigurare Samsung Care+ de acoperire a daunelor accidentale pentru 2 ani 699,00 lei
  • Asigurare Samsung Care+ de acoperire a daunelor accidentale sau a furtului pentru 1 an 599,00 lei
  • Asigurare Samsung Care+ de acoperire a daunelor accidentale sau a furtului pentru 2 ani 1.219,00 lei

Deteriorare Accidentală/Deteriorare însemnă: (conform Samsung) o deteriorare survenită ca urmare a unui eveniment extern neașteptat care afectează echipamentul asigurat, cauzând căderea, impactul sau contactul acestuia cu un lichid/deteriorare ca urmare a contactului cu un lichid, ca urmare a căruia echipamentul dvs asigurat nu mai funcționează corect sau complet, fiind inclusă aici și orice deteriorare cauzată de un terț, fără permisiunea dvs. 

Presupunem ca aici intra si ecranul, practic una dintre cele mai scumpe componente. Dar la final, scrie “fara permisiunea dvs.”, asta insemnand ca daca paguba este din vina mea, asigurarea devine nula? Pot spune ca oferta aceasta nu este tocmai rea, dar trebuie sa va interesati mai bine daca exista ceva costuri ascunse sau alte conditii.

La fel, ar fi bine sa cititi toate paginile cu termeni si conditii, inclusiv daca apelati la asigurare. Este ok si pentru ca nu te “agata” un anumit operator cu un abonament mai scump sau mai ieftin, poate deja ai o cartela si nu vrei sa te portezi sau sa modifici contractul actual.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: