Connect with us

Timeline este o functie oferita de Google Maps, ceva super tare si interesant, practic iti demonstreaza ca telefonul stie absolut fiecare miscare de-a ta! Nu mai ai cum sa te ascunzi si unde sa te ascunzi, nu mai ai cum sa-i spui sotiei ca ai fost in alta parte ;). Iti pune mana pe telefon si afla imediat locurile prin care te-ai plimbat.

Aceasta functie poate fi accesata de pe telefonul mobil, dar o puteti consulta si de pe Windows, este suficient sa cautati in browser “google timeline” si sa explorati aventurile pe care le-ati avut. Dar atentie, trebuie sa fiti conectati la contul de Google si locatia sa fie in permanent activata.

Mai jos vedeti parcursul meu astazi, ora si locul de plecare, dar si pe unde m-am oprit, la ce ora, etc. Putem vizualiza parcursul cu masina, pe jos, taxiul, alergat, etc. Avem posibilitatea de a selecta anul, luna si ziua dorita. Este ceva super interesant:

google timeline

Google Timeline a fost introdus in 2015 ca o extensie a aplicatiei Maps. Scopul principal al acestei functii este de a oferi utilizatorilor o metoda usoara si intuitiva de a-si aminti locurile pe care le-au vizitat, precum si itinerariile parcurse.

Aplicatia functioneaza prin colectarea datelor despre locatiile in care te-ai aflat si traseele parcuse, atat pe jos, cat si cu masina sau mijloace de transport in comun. Aceste informatii sunt mai departe stocate in contul tau si asa le poti accesa oricand, de pe orice dispozitiv conectat la net. Atentie, inregistreaza activitatea chiar si atunci cand nu folosesti un serviciu Google! Si toata activitatea mea din 2019 pana azi. Tari, orase, locatii, magazine, scoli, etc. Stie absolut tot:

istoric locatii telefon

Pentru a utiliza Google Timeline, trebuie sa activezi functia “Istoricul locatiilor” in setarile contului tau. Odata activata, va incepe sa inregistreze locatiile vizitate si traseele parcurse. Apoi, poti vizualiza aceste informatii pe o harta interactiva, organizata pe zile, saptamani, luni sau chiar ani.

Daca nu stii exact unde sa intri, cauta (pe un Samsung spre exemplu / poate diferi in functie de IU/producator) in setari “istoricul locatiilor”, apasa pe rezultatul returnat, acceseaza “optiuni privind activitatea”, alege contul si cauta pana cand ajungi la zona respectiva. Vei vedea data la care ai activat sau poti sa dezactivezi sau sa gestionezi istoricul.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *