Connect with us

Stiri despre telefoane

Tot auzim de Servicii Google Play dar ce inseamna

Published

on

Tot auzim de Servicii Google Play dar ce inseamna? Probabil ati observat ca de cate ori se lanseaza cate un smartphone nou sub brand Huawei, cititi despre lipsa acestor servicii sau tutoriale despre modul incare aparitia acestor servicii ar fi posibile.

Deoarece, in mod normal, orice telefon mobil cu Android are aceasta bucatitca de software, una extrem de importanta. Sa vedem acum de ce este atat de importanta si de ce este esentiala. Este o aplicatie care poate fi instalata pur si simplu din magazinul dedicat acestui sistem de operare?

Raspunsul este unul simplu, nu! Google Play Services este o componenta de fundal a sistemului de operare Android, care furnizeaza servicii esentiale si facilitati pentru aplicatii.

Advertisement

Acesta nu poate fi deschisa de utilizatori, dar trebuie sa stiti ca joaca un rol crucial in functionarea dispozitivului si a aplicatiilor instalate.

Tot auzim de Servicii Google Play dar ce inseamna

Functiile oferite includ autentificarea, sincronizarea contactelor, accesul la cele mai recente setari de confidentialitate ale utilizatorului, servicii bazate pe localizare si multe altele.

Functioneaza ca un intermediar intre aplicatii (se ocupa si de actualizarea celor de la Google) si restul softului, permitand o comunicare fluida intre ele.

Advertisement

Tot auzim de Servicii Google Play dar ce inseamna

Trebuie sa stiti ca este ceva preinstalat in telefon si ca nu poate fi descarcat si pus pe un smartphone. Se actualizeaza automat in fundal, fara a necesita interventia utilizatorului.

Daca am incerca sa instalam noi, ar exista riscul de a compromite stabilitatea sistemului sau de a crea probleme de compatibilitate cu alte servicii. In plus, versiunea corecta difera in functie de versiunea sistemului de operare, hardware (componentele interne) si alti factori.

Tot auzim de Servicii Google Play dar ce inseamna

Prin urmare, compania responsabila pentru aceasta componenta a decis sa supravegheze distributia si actualizarea acesteia pentru a oferi o experienta de utilizare stabila si sigura.

Advertisement

Acum intelegeti de ce producatorul amintit anterior nu poate beneficia de ea si de ce sunt probleme cu instalarea? Este ceva complex, deloc universal si care primeste mereu update fara ca noi sa stim.

Google Maps, Gmail, Drive, YouTube, Photos, Google Search, Assistant – toate acestea (si altele) sunt individuale sau separate de Servicii Google Play, dar ar putea si in unele cazuri chiar nu functioneaza fara el.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des