baterie

Samsung amendata pentru ca incetineste intentionat telefoanele prin update

Samsung amendata pentru ca incetineste intentionat telefoanele prin update

Samsung amendata pentru ca incetineste intentionat telefoanele prin update, conform mai multor surse printre care si The Guardian, amenda primita de catre cei de la Samsung se ridica la nu mai putin de 10 milioane de euro.

Nici cei de la Apple nu au scapat, acestia au incasat o amenda de 5 milioane de euro, este vorba despre o ancheta inceputa in luna ianuarie in Italia. Mai auzisem zvonuri legate de aceasta practica si acele zvonuri se refereau la Apple. De data aceasta este implicata o companie ce fabrica telefoane cu Android.

Italia nu este singura tara in care se desfasoara aceasta ancheta, in Franta sau SUA sunt deschise procese pentru practici neloiale. Se pare ca unele actualizari de software incetinesc sistemul de operare si astfel, utilizatorul simte oarecum nevoia de a face un upgrade la un alt model de telefon.

Samsung amendata pentru ca incetineste intentionat telefoanele prin update

Cei care au instalat pe Samsung Galaxy Note 4 un update de firmware au constatat o functionare mai greoaie a sistemului de operare, acest update fiind initial conceput pentru Note 7, un terminal mult mai puternic. La fel s-a intamplat si in cazul lui Apple iPhone 6, utilizatorii au instalat o versiune conceputa pentru iPhone 7.

Companiile nu au informat utilizatorii despre acest aspect si se pare ca nici nu au primit sfaturi legate de modul in care ar putea solutiona problema. Acum, conform sursei citate, producatorul Samsung este obligat sa prezinte pe platforma lor decizia autoritatilor din Italia.

sursa