baterie

Samsung Galaxy A05 lansat oficial cu pret accesibil

Samsung Galaxy A05 lansat oficial cu pret accesibil

Samsung Galaxy A05 este un telefon care tocmai ce a vazut lumina zilei, dar nu a vazut si o modificare substantiala in comparatie cu generatia anterioara, cea lansata acum un an de zile.

In Romania, A04 are acum un pret de sub 600 lei, ma astept ca nici noul model sa nu fie prea departe, chiar daca in mod evident va costa putin mai mult. Interesant este ca desi telefonul apare listat pe site-ul oficial samsung.com, pretul nu este inca dezvaluit.

Insa, sunt surse care spun ca Samsung Galaxy A05 va costa in jur de 200 USD, ne asteptam la asa ceva. Din pacate, spatele nu se deosebeste cu mai nimic fata de versiunea precedenta, tot plastic, tot doua module foto si LED-ul flash in aceeasi pozitie.

Ecranul parca este usor mai cizelat si are un body ratio usor imbunatatit (raportul dintre suprafata frontala si display). Au umblat putin si la notch, este tot tip picatura de apa, dar usor mai stilizat si de dimensiuni ceva mai reduse.

Samsung Galaxy A05 lansat oficial cu pret accesibil

Samsung Galaxy A05 si procesorul MediaTEK

Vine intr-o singura versiune, 6GB RAM si 128GB stocare interna, dar apare suportul pentru cardul de memorie, asa ceva nu mai gasim de mult pe telefoanele scumpe. MediaTek Helio G85, el se va ocupa de buna functionare a acestui nou smartphone.

12nm, anuntat in 2020, 260.000 in AnTuTu si disponibil in interiorul altor modele precum Redmi Note 9 de la Xiaomi sau Motorola Moto G23. Nu exista conectivitate de tip 5G la bordul noului Samsung Galaxy A05.

Samsung Galaxy A05 lansat oficial cu pret accesibil

In schimb, exista un ecran IPS LCD cu o diagonala de 6.7 inch, adica una destul de mare, o crestere de la 6.5 inch. Fara rata de refresh mai mare de 60Hz, fara alte imbunatatiri.

Samsung Galaxy A05 lansat oficial cu pret accesibil

Standard pare a fi si la nivel de camere foto, 50MP principala si inca o camera de 2MP. Ruleaza Android 13, are jack audio dar nu si difuzoare stereo, bateria de 5000 mAh se incarca la 25W. Un smartphone nu prea dotat, dar are un mare avantaj. Scrie Samsung pe el si asta va genera vanzari.

sursa