baterie

Se pregateste o noua ieftinire a carburantilor, Guvernul se gandeste…

Se pregateste o noua ieftinire a carburantilor, Guvernul se gandeste...

Se pregateste o noua ieftinire a carburantilor, Guvernul se gandeste la noi masuri de combatere a pretului exagerat, insa numai dupa ce vor constata ca pretul nu va scadea dupa ce compensarea cu 50 de bani se va aplica (de la 1 iulie 2022). Oricum, o masura care a fost criticata de populatie si care mai rau a agitat apele.

Anuntul a fost facut chiar de catre ministrul Economiei, Florin Spataru, într-un interviu acordat Agerpres. Este adevarat ca benzinarii nu au mai adaugat nimic in plus de cateva zile, asta se vede si in graficul atasat mai jos. Cel putin in cazul motorinei, pretul a ramas neschimbat din data de 18 iunie, sunt statii care chiar au lasat putin la pret.

ieftinire benzina

“Cei 50 bani bineînţeles că vor diminua preţul la pompă, cel puţin în primele zile. Rămâne de văzut dacă acest impact va continua, se va regăsi şi pe parcursul celor trei luni de zile, urmând ca după aceea să se ia o măsură în coaliţie în acest sens”.

pret carburant

PSD a susţinut varianta plafonarii, masura care nu este pe placul PNL. Decizia luata deja în coaliţie este o una temporara si trebuie sa asteptam pentru a vedea daca a fost o decizie buna sau nu.. Ministrul Economiei mai adauga:

“Mai mult decât atât, accizele care sunt aplicate în acest moment în România sunt la nivel minimal şi atunci scăderea accizei ar fi dus România într-o situaţie de infringement. De aceea decizia partidelor din coaliţie a fost să nu ne ducem către reducerea taxelor”.

Ministrul face parte din PSD, partid aflat la guvernare si care nu a fost de acord cu varianta compensarii. Declaratia de astazi poate fi interpretata ca fiind una pur electorala si menita sa mai linisteasca putin apele tulburi, mai ales ca se anunta si un mega protest in data de 30.06.2022.

foto