Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Praf in ochi, cu cat s-a ieftinit benzina si motorina!

Published

on

Praf in ochi, cu cat s-a ieftinit benzina si motorina! Dupa o serie de discutii, propuneri si balbe, guvernul ne anunta astazi solutia pe care au gasit-o. Pana la urma, nu renunta la TVA sau la taxe, nu va exista nici macar o plafonare a pretului carburantului. Va exista o compensare ce se va intinde pe 3 luni de zile.

Iulie, august si septembrie. Ce se va intampla pe urma? Probabil ca preturile se vor duce cu adevarat in sus, slabe sanse ca in aceasta perioada sa se intample ceva notabil. Deci, va exista numai o compensare, adica statul va suporta o mica parte din pret, mica parte pe care vor trebui sa o recupereze din alta parte.

Insa, este clar ca pretul va continua sa creasca in aceste 3 luni de zile, am aflat deja ca nu este o plafonare. Acum, 1 litru de motorina se vinde contra sumei de 9.27 lei, pret care va scadea de la 1 iulie cu 50 bani. Probabil ca va costa in jur de 8.7 lei, pret extrem de ridicat. Dar nimic nu-i va opri pe cei de la OMV, Petrom, Lukoil sau MOL sa mai puna zilnic ceva la pret si sunt sanse mari ca aceasta compensare sa devina praf in ochi!

Advertisement

Declarațiile lui Nicolae Ciucă: “Am identificat o soluție de compensare în sumă fixa de 50 de bani aplicată direct la pompă” Jumatate din reducere va fi decontata de stat printr-un mecanism implemetnat intre distribuitori și ministere iar compensarea va fi asigurata pentru 3 luni si va fi evidențiata pe bonul fiscal.

Concret, compensarea este de 50 bani / litru.

Probabil pentru a puncta electoral, președintele PSD, Marcel Ciolacu, isi dorea luni o plafonare a pretului, solutie deloc inspirata in actualele conditii. “Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului, în limitele și să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară”

Sunt voci care isi doreau plafonarea pretului si care arata cu degetul spre Ungaria, acolo unde litrul de carburant costa 480 de forinţi (1,2 euro / putin peste 6 lei). Numai ca, Viktor Orban isi permite sa faca asta, are un tratament preferential din partea lui Putin. Este adevarat ca Romania are rezerve de petrol (circa 600 de milioane de barili) si ca Ungaria nu are…ar fi multe de discutat pe subiectul acesta.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
4 Comments

4 Comments

 1. Piki

  iunie 23, 2022 at 21:43

  Asta e ca marirea valorii tichetului de masa. Mai multi bani cam pe hartie, ca impozitul era deja 45 la suta, pentru a se plati vouchere de vacanta, asa ca statul va primi inapoi mai multi bani.

  • jan

   iunie 24, 2022 at 09:44

   La ce e impozitul 45%?

   • Cosmin

    iunie 24, 2022 at 09:53

    Probabil se refera la taxele + TVA / litru

 2. Alin

  iunie 24, 2022 at 09:54

  Nici nu prea au cum sa o ieftinească. Ar însemna sa ia din alte parti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: