Connect with us

Stiri despre telefoane

Si pana la urma, cine are cel mai bun net pe mobil?

Published

on

Si pana la urma, cine are cel mai bun net pe mobil? Evident ca despre Romania este vorba si datele pe care le vedeti in cele ce urmeaza sunt primite de la nPerf, de data aceasta ei fiind specialistii pe care trebuie sa ne bazam.

Stiti si voi, toate companiile se lauda ca au cel mai bun internet pe mobil, cea mai buna retea 5G, viteze de download cat se poate de mari si alte superlative. Cred ca toate sunt bune in felul lor, dar nu perfecte.

Spre exemplu, eu sunt de 3 ani de zile abonat la Digi Mobil, plecand de la Orange. Experienta cu ei am mai povestit-o cu mai multe ocazii si nu reiau aici. Oricum, totul difera in functie de locatia in care te afli, de telefonul mobil utilizat, chiar si de cartela SIM introdusa.

Advertisement

Conform sursei mentionate anterior, Vodafone a oferit cele mai bune rate de performanta in Romania la streamingul video pe mobil (YouTube) si la navigarea pe internet intre 1 iulie 2022 si 30 iunie 2023.

Si pana la urma, cine are cel mai bun net pe mobil?

Romanii care folosesc aceasta retea au obtinut rezultate mai bune la streaming (87,22% dintr-un maxim de 100%) decat in tari precum Germania (86,61%), Franta (85,47%) si Regatul Unit (84,58%). Acest procent ia in considerare timpul de incarcare al unui videoclip pe YouTube.

In Romania, au fost efectuate 6.197 de teste de streaming si 6.611 teste de navigare pe internet prin aplicatia nPerf disponibila pe iOS si Android.

Advertisement

Si pana la urma, cine are cel mai bun net pe mobil?

Obiectivul testului de streaming este de a masura calitatea vizionarii videoclipurilor pe cea mai populara platforma de streaming din lume.

Se calculeaza luand in considerare tot timpul necesar pentru a incarca videoclipul (inainte sau in timpul redarii). Daca raportul intre durata videoclipului si timpul total de citire (citire + incarcare) tinde spre 1, atunci indicele de performanta va tinde spre 100%. Si invers, cu cat raportul se indeparteaza de 1, cu atat indicele va tinde spre 0%.

Si pana la urma, cine are cel mai bun net pe mobil?

Testul nPerf calculeaza performanta calitatii streamingului pe YouTube, efectuand trei teste in diferite rezolutii (pixeli): 360p (SD), 720p (HD) si 1080p (Full HD). Rata finala este o medie a celor trei rezultate in cele trei rezolutii.

Advertisement

Testul de navigare permite utilizatorului sa masoare cu exactitate timpul de incarcare al celor 5 site-uri web cele mai vizitate de utilizatorii locali de internet si printre ele se numara Google, Facebook si Wikipedia.

Acest indicator reflecta calitatea navigarii percepute de utilizator. Cu toate acestea, poate fi afectat negativ de performanta terminalului utilizat, in special daca este vechi.

Se calculeaza luand in considerare timpul de incarcare al paginii. O pagina incarcata in 10 secunde sau mai mult primeste un procentaj de performanta de 0%, iar o pagina incarcata instantaneu primeste un procentaj de performanta de 100%. De exemplu, o pagina incarcata in 2 secunde va primi un procentaj de performanta de 80%.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des