baterie

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola – In acest tutorial, am sa va arat cum puteti schimba parola si numele retelei wireless. Asta in cazul in care aveti un router de tipul celui din titlu.

Insa, vestea buna este ca putem aplica aceste setari si pe alte tipuri de routere de la Digi. Nu este nimic complicat, aveti nevoie de un PC sau de un laptop cu Windows. Este mai comod pe un calculator, dar setarile se fac si de pe telefon sau parola.

De ce sa schimbam parola retelei wireless si denumirea ei?

Deoarece asa cum probabil observati, aceasta parola este imposibil de retinut. La fel si in cazul denumirii retelei wireless pe care o aveti in casa. Haideti sa-i dam un nume mai firesc si sa-i schimbam parola.

Una la fel de sigura, dar pe care o putem tine minte. In acest mod, nu va mai trebui sa ne uitam pe spatele acelui router pentru a intorduce parola cand ne conectam la WiFi pe un Smart TV, telefon, laptop, calculator, etc.

Pentru inceput, deschidem o fila noua in browserul de internet. Eu folosesc Google Chrome, insa nu conteaza. In bara de cautare (cea de sus), introducem urmatoarea adresa: 192.168.1.1  Dupa ce am introdus-o, o accesam. Se va deschide o pagina ca cea de mai jos.

Digi ZTE F618 schimbare denumire si parola

La username vom intorduce user si la parola scriem digi. Apasam apoi pe login si vom vedea o fereastra de genul celei de mai jos. Observati si un meniu in partea stanga. Pentru inceput, schimbam denumirea retelei WiFi. In cazul meu este DIGI_adxxx

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola

In meniul din partea stanga, accesati: Network – WLAN – SSID Settings.

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola

In casuta unde apare scris SSID Name, introduceti noua denumire pe care doriti sa o aiba reteaua WiFi de acasa (sau magazin, birou, etc). Dupa ce ati ales, apasati pe SUBMIT (in partea de jos) si asteptati cateva secunde.

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola – Acum, sa schimbam parola. Tot din aceasta fereastra, accesam Security. Se va deschide o pagina noua si vedem scris WPA Passphrase. Schimbam vechea parola introducand-o pe cea noua. La final, apasam pe butonul SUBMIT.

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola

Asta a fost tot. Nu trebuie sa resetam routerul Digi ZTE F618. Este suficient sa cautam pe telefon (sau orice alt dispozitiv pe care vrem sa-l conectam) noua denumire pe care tocmai am ales-o si sa introducem parola pe care tocmai am setat-o!

Am scapat de parola imposibil de retinut si de denumirea retelei WiFi care era una confuza si tot imposibil de retinut.