Connect with us

Stiri despre telefoane

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola

Published

on

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola – In acest tutorial, am sa va arat cum puteti schimba parola si numele retelei wireless. Asta in cazul in care aveti un router de tipul celui din titlu.

Insa, vestea buna este ca putem aplica aceste setari si pe alte tipuri de routere de la Digi. Nu este nimic complicat, aveti nevoie de un PC sau de un laptop cu Windows. Este mai comod pe un calculator, dar setarile se fac si de pe telefon sau parola.

De ce sa schimbam parola retelei wireless si denumirea ei?

Advertisement

Deoarece asa cum probabil observati, aceasta parola este imposibil de retinut. La fel si in cazul denumirii retelei wireless pe care o aveti in casa. Haideti sa-i dam un nume mai firesc si sa-i schimbam parola.

Una la fel de sigura, dar pe care o putem tine minte. In acest mod, nu va mai trebui sa ne uitam pe spatele acelui router pentru a intorduce parola cand ne conectam la WiFi pe un Smart TV, telefon, laptop, calculator, etc.

Pentru inceput, deschidem o fila noua in browserul de internet. Eu folosesc Google Chrome, insa nu conteaza. In bara de cautare (cea de sus), introducem urmatoarea adresa: 192.168.1.1  Dupa ce am introdus-o, o accesam. Se va deschide o pagina ca cea de mai jos.

Advertisement

Digi ZTE F618 schimbare denumire si parola

La username vom intorduce user si la parola scriem digi. Apasam apoi pe login si vom vedea o fereastra de genul celei de mai jos. Observati si un meniu in partea stanga. Pentru inceput, schimbam denumirea retelei WiFi. In cazul meu este DIGI_adxxx

In meniul din partea stanga, accesati: Network – WLAN – SSID Settings.

In casuta unde apare scris SSID Name, introduceti noua denumire pe care doriti sa o aiba reteaua WiFi de acasa (sau magazin, birou, etc). Dupa ce ati ales, apasati pe SUBMIT (in partea de jos) si asteptati cateva secunde.

Advertisement

Configurare router Digi ZTE F618, schimbare denumire si parola – Acum, sa schimbam parola. Tot din aceasta fereastra, accesam Security. Se va deschide o pagina noua si vedem scris WPA Passphrase. Schimbam vechea parola introducand-o pe cea noua. La final, apasam pe butonul SUBMIT.

Asta a fost tot. Nu trebuie sa resetam routerul Digi ZTE F618. Este suficient sa cautam pe telefon (sau orice alt dispozitiv pe care vrem sa-l conectam) noua denumire pe care tocmai am ales-o si sa introducem parola pe care tocmai am setat-o!

Am scapat de parola imposibil de retinut si de denumirea retelei WiFi care era una confuza si tot imposibil de retinut.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
8 Comments

8 Comments

 1. Alin

  ianuarie 25, 2021 at 20:13

  Inca mai folosesti asemenea bau bau de router? :).

  Ps. Poti lua in custodie de la Digi router capabil wifi 6 : tp link archer ax 10. Cred ca sunt singurii care ofera standardul wifi 6. Dar daca il vrei grabeste-te pt ca este cam bataie pe ele

  • Alin

   ianuarie 25, 2021 at 20:17

   Ps 2 . Pt cine e interesat pot lasa un nr digi pt comanda acel router. Nu va obositi sa comandati cu aplicatia digi pt ca NU il veti primii!

 2. Anonim

  ianuarie 25, 2021 at 20:21

  Buna seara. Ti-am trimis un mesaj pe admin@androidro.ro. Se poate un raspuns? Multumesc. Florin.

 3. Anonim

  octombrie 23, 2021 at 12:09

  Nu merge user/digi, alta solutie?

  • Attila

   noiembrie 14, 2021 at 19:38

   Incearca “Factory Reset” si dupa acela user/digi, poate ai noroc.

  • Anonim

   decembrie 27, 2021 at 19:21

   Poate user admin

 4. marian

  martie 25, 2022 at 10:53

  Buna ziua. am si eu o rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta .Detin un router Kaon Ar 1040 de la digi am facutgreset la setarile defaul din fabrica sijacum nu mai pot intra pe el cu userul si parola de pe el , bag ip imi deschide casutele unde trebuie sa introduc user si pass si nu face nimic. Stiti cumva daca exista un alt tip de procedura de resetare pentru acest model de router?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des