Connect with us

Telefonul cu ecran rulabil va fi lansat mai repede, deja sunt informatii tot mai clare in legatura cu aparitia iminenta a unui astfel de model, Samsung si Apple (cine altcineva…) urmand a fi primele companii care vor dezvalui asa ceva.

Nu este chiar o noutate pentru noi, au mai fost incercari in trecut, dar acestea au ramas la stadiul de prototip si nu au fost fabricate la scara larga.

Teoretic, un smartphone cu display rulabil ar urma sa fie mai atractiv si sa ofere mai multe beneficii in comparatie cu unul pliabil, fie el cu clapeta sau de tip carte. Totul se rezuma la spatiu, la protectia ecranului si nu in ultimul rand, la marketing, la expunerea pe care o vor avea primele modele. In poza de mai jos este un prototip din 2021 si culmea, el vine de la TCL!

Telefonul cu ecran rulabil va fi lansat mai repede

Samsung lucreaza la tehnologia ecranului rulabil de cativa ani si a aratat deja cateva prototipuri. Compania intentioneaza sa inceapa productia in masa a telefoanelor in 2025, sunt informatii furnizate de leaker-ul Revegnus.

Telefonul cu ecran rulabil va fi lansat mai repede

Apple a inregistrat brevete pentru terminale cu ecran rulabil, si exista zvonuri ca ar lucra si ei la un astfel de smartphone.

Acum, nu stiu ce sa spun despre Apple, telefoanele lor isi schimba greu de tot de la o generatie la alta, cu dificultate observam diferente. Un astfel de smartphone ar fi complet nou si parca ar iesi din tiparele lor.

Anul trecut, la evenimentul K-Display, Samsung a prezentat prototipurile Flex G si Flex S, detalii ce pot fi observate in clipul video de mai jos.

In cadrul evenimentului SID Display Week din acest an, compania a dezvaluit un ecran flexibil si rulabil cu o dimensiune de 12,4 inci. Acesta a fost punctul de atractie al evenimentului, marindu-se de la 49mm la 254,4 mm, adica aproape de 5 ori mai mult!

Telefonul cu ecran rulabil va fi lansat mai repede

Un telefon cu ecran rulabil va permite utilizatorilor sa schimbe dimensiunea in functie de nevoie, oferind o experienta de vizualizare mai mare atunci cand este necesar, fara a creste dimensiunea generala.

Vizualizarea videoclipurilor, jocurilor sau utilizarea anumitor aplicatii ar putea fi imbunatatita prin posibilitatea de a extinde panoul. Poate facilita si multitaskingul, permitand posesorului sa deschida si sa lucreze cu mai multe aplicatii simultan.

Nu in ultimul rand, un astfel de design ar putea permite integrarea unor functii sau accesorii suplimentare care sa extinda utilitatea telefonului, cred ca putem face referire si la durabilitate. Dar si la pret, nici nu vreau sa ma gandesc cat va ajunge sa coste un astfel de smartphone!

via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!