baterie

Telefonul TINKER a fost lansat, iata pretul, pareri si dotari

Telefonul TINKER a fost lansat, iata pretul, pareri si dotari

Telefonul TINKER a fost lansat ieri, 02.10.2020, asa cum deja anuntasem in mai multe articole. Lansarea a avut loc online, am atasat-o acestui articol. Insa, pe site-ul dezvoltatorului nu se gasesc prea multe informatii si nici nu-mi dau seama de unde poate fi comandat.

Este o lansare mai ciudata, ramane de vazut ce se doreste a fi acest telefon. Nici macar pe pagiona oficiala de Facebook nu se gasesc foarte multe detalii tehnice, dar nici pe site-ul oficial.

In fine, lansarea a fost in limba engleza si am aflat cele mai importante detalii tehnice. Repet, nu stiu de fapt ce se doreste cu acest telefon si nici daca va fi disponibil in cadrul magazinelor din Romania.

Telefonul TINKER – Vreau sa spun ca este usor ciudat. De regula, cand o companie lanseaza un smartphone, aceasta ofera multe detalii, poze si chiar anunta precomenzile. Poate este prea devreme pentru toate astea si trebuie sa mai asteptam.

 

Apoi, la fel de ciudat, in prezentarea video din momentul lansarii, personajul respectiv nici nu are telefonul in mana. Sunt cateva inserturi si asa ne putem da seama si cum arata telefonul.

Imi place ca are camera foto de tip pop-up, apreciez acest aspect si faptul ca s-au gandit la asta. Mai vedem o domnisoara intinsa in pat, apoi respectiva se macheza in fata oglinzii, isi face poze cu telefonul, destul de buna prezentarea.

 

Dar cu riscul de a ma repeta, nu am gasit pe nicaieri poze promotionale, fie ele reale sau sub forma de randari. Spatele este destul de banal si seamana cu majoritatea terminalelor prezente la ora actuala.

Telefonul TINKER – Carcasa din sticla, modul generos pentru cele 4 camere foto principale, per total ceva decent si cu aspecte premium. Nu-mi pot da seama cat de bine este finisat sau asamblat, nici prea multe detalii despre interfata sistemului de operare nu sunt.

Oricum, iata mai jos care sunt specificatiile tehnice si ce pret ar avea acest telefon mobil.

Specificatiile nu sunt premium si oarecum banale. Se spune ca pretul acestui telefon va fi de 450 euro si poate ca ne-am fi dorit mai multe. Insa, la fel de posibil ca el sa aiba un O.S care sa fie super optimizat sau sa vina cu alte facilitati care sa justifice aceasta suma, in jur de 2100 lei.

Telefonul TINKER – Nu stiu cine le-a scris pe acel display specificatiile tehnice, dar cred ca ar in mod corect ar fi fost MEDIATEK si nu MEDIATECH, apoi HELIO si nu HELIOS.

Telefonul TINKER a fost lansat, iata pretul, pareri si dotari

  • Procesor MediaTEK Helio G90 T (observati ca ei in prezentare au scris HELIOS). Este un chipset lansat anul trecut si fabricat pe 12nm. Are nuclee Cortex A55 si A75, fara suport 5G.
  • 6GB memorie RAM LPDDR4x 2133 MHz  si 256GB stocare
  • Display FHD, rata de refresh 60Hz. Imi place ca au ales un panou AMOLED, dar diagonala este destul de mica, adica 6.39″. Conteaza ca nu are pic de notch, camera de selfie este retractabila.
  • Senzorul de amprenta este integrat in display.
  • Baterie de 4800 mAh
  • Selfie de 16MP
  • Camere principale de 48+16+5+5 MP

https://www.facebook.com/cryptodataromania/videos/333693717716652/

Cam acestea sunt specificatiile tehnice pe care le-am putut afla, astept sa vad restul detaliilor si daca acest smartphone chiar va costa 450 de euro! revin cu articole!