Acasă Stiri Android Si Noutati Top 10 aplicatii instalate de tine sau de sistem ce iti consuma...

Top 10 aplicatii instalate de tine sau de sistem ce iti consuma bateria

4

Majoritatea telefoanelor au o problema cu durata de viata a bateriei, fie datorita proastei optimizari a sistemului, fie capacitatii prea mici pentru componentele hardware de care dispune telefonul.
Mai intra in aceasta categorie si multitudinea de aplicatii pe care le avem istalate pe telefon, iar in cele ce urmeza o sa va prezint aplicatiile care reduc destul de rapid procentele bateriei.

1. Security Policy Updates – este o aplicatie preinstalata in telefoanele Samsung, aplicatie ce ajuta la primirea actualizarilor OTA, deci o aplicatie pe care nu prea o vrem dezinstalata.

2. Servicii Google Play – dupa cum stim este o aplicatie indispensabila sistemului Android, pe care, desi putem, nu este indicat sa o dezinstalam
How-to-Disable-Google-Play-Services-on-Android-to-Save-Battery
3. Facebook – Nu este o surpriza faptul ca aceasta aplicatie are un consum mare de energie, stim ca foloseste si multe resurse iar uneori devine o problema marimea sa, ocupand un spatiu foarte mare in partitia pentru aplicatii in timpul in care se acumuleaza memorie cache.
Facebook-app-for-Android

4. Messenger – Este chiar in spatele aplicatiei-mama cand vine vorba de consumul de energie.  Este o aplicatie foarte utilizata, care la randul ei, va utiliza la maximum bateria telefonului.
screen-shot-2014-07-29-at-12-49-33-pm
5. WhatsApp – Fiti tot timpul conectati cu prietenii, dar si cu o priza, pentru ca este un consumator important de energie, care va reduce procente bune din baterie.
logo-promo
6. Clean Master (Speed Booster) – desi nu prea cred, poate chiar ajuta la optimizarea telefonului cand vine vorba de performante, insa ca si consum de energie se claseaza foarte sus pentru o aplicatie ce ar trebui sa “ajute” telefonul.
1ecc604754cca996d89145556c7101d8
7. Twitter – Probabil cei mai multi utilizatori il au instalat, fie ca il folosesc sau nu, este o aplicatie populara, dar care din nou, consuma destul de multe resurse.
Twitter-in-talks-to-Buy-News-App-Circa-480087-2
8. Snapchat – O folositi? Daca da, aflati ca utilizeaza destul de multa baterie, voi alegeti daca o mai folositi sau nu.
Snapchat-1
9. Instagram – ca plac pozele pe care le posteaza prietenii sau diferite celebritati si nu vreti sa ratati nici una? Atunci aplicatia aceasta este pentru voi, dar nu si pentru bateria telefonului.
Zeus-Virus-and-Instagram-Likes
10. Shazam – Este o aplicatie folositoare dar nu prea, o folosesti doar la o anumita nevoie, cand chiar vrei sa stii numele unei melodii necunoscute. Orice ar face, este o aplicatie ce se foloseste destul de mult de bateria telefonului.

Download-Shazam-App-For-PC-Laptop-Windows-XP-7-8-10-MAC-OS
Puteti inlocui unele aplicatii de mai sus cu o versiune “lite”, care imbunatateste durata bateriei, cum ar fi:
Alternativa – Facebook si Messenger -> Facebook Lite
Facebook-lite
Alternativa – Twitter -> Talon for Twitter
Feature graphic
Alternativa – Instagram -> Negatives
negatives-1
Aceste sunt aplicatiile care consuma multa energie si va forteaza implicit sa ajungeti cu telefonul la incarcat. Mai sunt multe altele, dar am ales sa le prezint pe cele mai folosite si mai des intalnite, pentru a va face o idee asupra duratei bateriei telefoanului vostru.

4 COMENTARII

  1. NU PUTEM DEZINSTALA SERVICII GOOGLE FARA ROOT. EU NU AM NICI-O APLICATIE DIN ASTEA DE CARE ZICI. TOTUL AM BAGAT PE BROWSER. MA TINE BATERIA DESTUL DE MULT.

    • Aurel, nu am spus ca le are toata lumea. Si da, Seviciile Gogle Play fac parte din sistem, deci avem nevoie de root pentru a le dezinstala 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here