Acasă Aplicatii pentru telefoane Android TOP 10 aplicatii martie 2017- Ai root deja facut?

TOP 10 aplicatii martie 2017- Ai root deja facut?

4

TOP 10 aplicatii martie 2017- Ai root deja facut? Iata si cateva aplicatii pe care sa le instalezi in cazul in care ai avut curajul sa-ti rootezi telefonul. Am observat ca sunt multi care cauta tutoriale de rootat telefonul, o fac si apoi stau si se intreaba de ce au facut-o, la ce foloseste! Am explicat de multe ori aici pe androidro.ro la ce foloseste (sau nu) sa obtii drepturi de administrator asupra sistemului de operare Android.

Din acest motiv, nu am sa reiau aici acest subiect, am sa ma refer strict la cateva dintre aplicatiile cele mai bune si pe care recomand sa le instalezi in cazul in care ai rootat telefonul sau tableta. Nu uitati ca magazinul Google Play este plin de aplicatii speciale pentru telefoanele utile, insa numai cateva sunt cu adevarat folositoare!

aplicatii root

Mai exista o alta varianta, ma refer la unii dezvoltatori care fac pentru un model anume aplicatii si module ce duc si mai departe customizarea sistemului de operare Android, nu voi vorbi nici despre asta acum deoarece trebuie vorbit practic despre fiecare model in parte, ne uitam putin la aplicatiile generale. Chiar daca ai instalat aplicatia pe un telefon rootat, tot ai nevoie de cunostinte minime pentru a o folosi corespunzator si a scoate ce este mai bun din ea. O buna parte dintre utilizatori acorda un punctaj scazut aplicatiilor si nu neaparat ca acestea ar fi de vina…vina poate fi si a utilizatorului atunci cand nu o intelege si nu o utilizeaza corespunzator. De multe ori, lipseste si suportul pentru limba romana, nu toata lumea este familiarizata cu diversi termeni mai tehnici.

1 – Viper4Android

Probabil cea mai buna  aplicatie in materie audio atunci cand ai root pe telefon sau pe tableta, este mai mult decat un egalizator! Ea este inglobata default si in unele versiuni customizate de Android, CyanogenMOD este numai un exemplu, insa poate fi intalnita pe multe alte variante. Este gratuita si in pagina oficiala alaturi de alte aplicatii si informatii.

2 – Xposed Framework

Nu gasiti aplicatia in Google Play insa este pe forumul oficial xda developers. Este o aplicatie complexa si extrem de utila daca reusesti sa te impaci bine cu ea si mai ales sa gasesti modulele bune si compatibile cu telefonul tau. Am mai discutat despre ea si aici.

3 – Titanium Backup

Este o aplicatie destinata telefoanelor rootate sau tabletelor, folosita pentru a dezinstala/dezactiva aplicatiile de sistem sau comutarea aplicatiilor pe un ROM nou (valabil doar in varianta PRO). Se descarca de aici si un tutorial gasiti aici.

4 – Tasker

Nu am gasit in Google Play varianta gratuita, exista numai una care costa in jur de 12 lei dar merita toti banii daca stai si citesti tot ceea ce poti face cu ea. Desigur ca exista pe internet si surse de unde poate fi descarcata gratuit, nu este insa cinstit fata de dezvoltator. Este una dintre cele mai complexe aplicatii pentru root si daca aveti posibilitatea sa o instalati, eu o recomand. Poate fi descarcata de aici, gasiti descrierea tot in link.

5 – ROM Toolbox Lite

ROM Toolbox este o alta aplicatie completa si buna atunci cand ai root avand functii de la instalarea unui nou font pana la instalarea de custom recovery, Custom ROM-uri sau animatii de boot. Aplicatia este impartita in 3 mari categorii : Tools, Performance si Interface. Exista in Google Play in varianta gratuita ce poate fi descarcata direct pe telefon de aici, tot in magazinul de aplicatii oficial gasiti si varianta contra cost in cazul in care va doriti mai multa optimizare pe telefon sau pe tableta.

6 – Link2SD

Si aceasta vine in doua variante, una gratuita si una pentru care va trebui sa platim. Insa, pentru cei ce au KitKat sau Lollipop pe teleefon sau tableta eeste eextrem de utila in cazul in care dispozitivul lor are o capacitate de stocare redusa, aplicatia va ajuta sa mutati aplicatiile direct pe cardul de memorie in cazul in care exista optiunea default instalata deja pe telefon dar nu functioneaza asa cum ar trebui sa o faca. Versiunea gratuita este AICI. Link2SD inseamna in traducere libera, legatura catre cardul SD.

7 – Greenify

Greenify este o aplicație utilă ce se folosește de Xposed Framework, pentru a funcționa în modul Boost. Este utilă ca și task killer, oprește aplicațiile selctate să ruleze în fundal pentru a nu consuma memorie RAM sau baterie, deci este o aplicatie buna indeosebi pentru telefoanele cu putină memorie RAM, dar și o aplicație pentru a mări durata de viață a bateriei. Este gratuita in Google PLAY.

8 – Flashify

Si numele ne duce cu gandul la “flash”, adica o rescriere, o customizare. Desi are mai multe functii, personal am folosit-o pentru a scrie cu usurinta diverse versiuni customizate de recovery. CWM, Philz, TWRP, Gapps, etc. pot fi sescarcate direct din interfata aplicatiei pentru anumite modele de telefon, insa in cazul in care aveti fisierele le puteti scrie mai simplu cu aplicatia Flasify. Despre cum sa faceti asta cand ai root cititi aici, aplicatia gratuita este aici.

9 – Boot Animations

Desi nu este compatibila chiar cu toate modelele de telefoane asa cum au semnalat unii utilizatori, eu personal am folosit-o si am instalat animatii de boot customizate, adica succesiunea de imagini pe care o vedem atunci cand pornim un telefon sau o tableta. Da, este o succesiune de imagini ce pot fi schimbate dupa bunul plac, putem face noi asa ceva sau sa alegem dintre cele deja existente in aplicatie. Atentie insa, este o aplicatie care necesita rabdare si cunostinte. Am mai scris despre ea aici, se descarca din Google Play.

10 – Root Call Blocker

Fata de aplicatiile care pot bloca apeluri sau mesaje de tip SMS, aceasta necesita sa ai root si se presupune ca functioneaza mai ok. Dezvoltatorul sustine ca poate bloca apelurile astfel incat utilizatorul nu va sti niciodata ca a fost cautat, nu apare nicio notificare, ecranul nu va lumina. Insa, vine si cu alte functii sau setari disponibile, exista o varianta care costa si una ce poate fi descarcata de aici.

BONUS – Rec. (Screen Recorder)

In mod normal, nu prea poti filma ceea ce se intampla pe ecranul telefonului daca nu ai root. Daca insa ai acces root poti captura ecranul telefonului sau a tabletei folosind aplicatia aceasta. Nu este insa o aplicatie pe care o vom folosi zi de zi, insa poate fi utila pentru unii. Ea poate fi descarcata de AICI si pentru dispozitivele ce ruleaza Android Lollipop sau versiuni superioare nu ai nevoie de root. Alte aplicatii utile pentru Android aveti AICI.

4 COMENTARII

  1. Folosesc unele dintre ele sau le-am folosit aproximativ fara toate. Insa unele nu imi lipsesc de pe nici un telefon rootat: Xposed Framework, Lucky Patcher, Game Guardian, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here