Acasă Stiri despre telefoane TOP producatori telefoane mobile, 2019 in Europa

TOP producatori telefoane mobile, 2019 in Europa

3

TOP producatori telefoane mobile, 2019 in Europa – De data aceasta, nu ne vom referi la un model anume, ne vom uita asupra unui raport oferit de catre cei de la Canalys, companie ce se ocupa la nivel mondial de cercetarea in domeniul tehnologiei.

Este interesant ca acest studiu, nu prezinta un top mondial al producatorilor, ei analizeaza de data aceasta numai piata europeana, adica fix ceea ce ne intereseaza pe noi.

Sunt cateva date extrem de interesante, observam pozitia principalilor jucatori din acest domeniu, cate unitati au vandut, cota de piata si o comparatie fata de anul trecut. Datele corespund celui de-al doilea trimestru al anului 2019.

Inainte de a vedea tabelul cu datele complete, remarcam urmatoarele aspecte. Samsung si Xiaomi sunt singurii producatori analizati ce reusesc o crestere fata de anul 2018. Din pacate pentru Huawei, Apple si Nokia, datele nu sunt imbucuratoare si se remarca o scadere la nivelul numarului de unitati vandute.

TOP producatori telefoane mobile, 2019

Producator:Crestere/scadere in 2019 fata de 2018
Samsung+20%
Huawei-16%
Apple-17%
Xiaomi+48%
HMD Global (NOKIA)-18%

Este de remarcat cresterea spectaculoasa pe care cei de la Xiaomi o au in Europa. O crestere considerabila apare si in dreptul celor de la Samsung, aceasta ar putea fi legata de o scadere a celor de la Huawei.

Cel mai probabil, scaderea Huawei este si ea legata de problemele pe care le-au avut cu Google sau mai exact, cu administratia Trump. Si cei de la Apple au scazut fata de 2019, se observa si procentul mai mic pentru HMD Global, cei ce se ocupa de telefoanele Nokia.

TOP producatori telefoane mobile, 2019

Xiaomi a crescut foarte mult anul acesta. Ei au lansat in 2019 o multime de modele de telefoane mobile, multe dintre ele avand preturi foarte bune, mai ales raportate la specificatiile tehnice.

Probabil ca Huawei isi va reveni, ar fi normal sa se intample asa. Nokia ar trebui putin sa vada cam pe unde ar fi problema si eventual, sa lanseze si ei un flagship adevarat, o “locomotiva” ce sa traga dupa ea restul modelelor.

sursa

3 COMENTARII

  1. Gigantul Apple a vândut în Europa doar o data și jumătate cât Xiaomi? Asta spune ceva de aceasta beșică umflata care este iPhone și cu toate mizeriile făcute de Trump, europenii continua sa aprecieze adevărata valoare, nu războiul de marketing. Cine a crescut? Mărcile care sunt percepute ca fiabile, nu neapărat ieftine. Lumea și în Romania și în Europa s-a saturat de lansări spectaculoase de telefon cu tot felul de capacitați inutile, telefoane care în 6-7 luni le arunci la gunoi. Vor ceva cu un preț corect pe care sa îl poți folosi 1-2 ani măcar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.