Connect with us

Ca metoda de deblocare sau de securizare a telefonului mobil, cred ca senzorul de amprente este in topul preferintelor. Si nu ma refer numai la cel integrat sub display, intra in discutie si cel clasic, prezent pe terminalele mai accesibile, dar aproape la fel de sigur.

In primul rand, amprenta este mai sigura si ofera utilizatorului o deblocare mai rapida. Dar de multe ori, acest senzor nu ne asculta asa cum vrem si suntem nevoiti sa-l atingem inca o data pentru a debloca telefonul.

Am sa va arat acum un truc simplu prin care evitam neplacerile, facem deblocarea mai rapida, mai sigura. Exista doua tehnologii principale: optic sau ultrasonic.

Senzorul optic functioneaza prin proiectarea luminii pe deget si ulterior prin capturarea unei imagini a amprentei. Acest lucru este posibil deoarece amprentele sunt formate dintr-o serie de crestaturi si santuri pe suprafata degetului, care reflecta lumina in mod diferit. Converteste aceasta imagine intr-un model pe care il foloseste pentru a debloca telefonul.

amprenta telefon nu merge

Cel ultrasonic functioneaza emitand unde ultrasonice care “ating” degetul plasat pe ecran. Aceste unde sunt reflectate inapoi catre senzor. Deoarece crestaturile si santurile amprentei difera in inaltime si densitate, ele vor reflecta undele ultrasonice in moduri diferite. Senzorul ultrasonic interpreteaza aceste semnale reflectate pentru a crea un model al amprentei.

Dar se intampla fie sa avem ecranul murdar, sa nu atingem exact cum trebuie senzorul, poate degetul este si el acoperit de praf sau mizerie. Cum rezolvam asta? Raspunsul este simplu, tot ce trebuie sa facem este sa adaugam inca o data (chiar de 2 ori) amprenta, pentru acelasi deget.

Valabil atat pentru senzorii aflati sub display, dar si pentru cei clasici din spate sau de pe partea laterala a telefonului. Pur si simplu, intram inca o data in meniul dedicat (difera de la telefon la telefon / securitate) si mai configurati inca o data amprenta.

Posibil sa va ia mai mult timp fata de prima data, dar incercati sa atingeti si cu marginile degetului. Asa veti debloca telefonul mai rapid, senzorul va recunoaste amprenta fara probleme, creste si securitatea!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!