Connect with us

Stiri despre telefoane

Telefoanele vor avea tastatura gonflabila integrata in display

Published

on

Telefoanele vor avea tastatura gonflabila integrata in display, acesta pare a fi viitorul sau cel putin, o incercare de a implementa aceasta noua tehnologie cunoscuta sub numele de Flat Panel Haptics.

Aceasta ofera o experienta tactila pe suprafete plane cu ajutorul butoanelor “gonflabile”. FPH prezinta o grosime de 5 milimetri si include o pompa electro-osmotica integrata. Prin folosirea unui curent electric pentru a pune in miscare micropompele, se exercita o presiune (cu un lichid special) asupra suprafetei flexibile a ecranului care genereaza butoane fizice cu o grosime de numai 5 milimetri grosime.

Acum, pare ceva de necrezut si poate sunt multi utilizatori ce vor spune ca nu are rost, ca nu va prinde sau ca tot mai buna este o tastatura virtuala. Dar cred ca este suficient un singur telefon sa fie lansat cu aceasta caracteristica, acesta sa aiba succes si mai departe, totul vine de la sine. Adica vor exista mai multe modele cu asa ceva si va ajunge un trend.

Advertisement

tastatura care se umfla

Desi ecranele AMOLED actuale nu o flexibilitate foarte mare, ele par a fi suficient de versatile pentru a permite transformarea unor parti intr-o tastatura QWERTY complet functionala. Butoanele vor “iesi” din ecran atunci cand este necesar si pot disparea cand nu mai sunt folosite.

Grupul Future Interfaces (FIG) de la Universitatea Carnegie Mellon (CMU) a reusit sa aplice tehnologia EEOP si in alte scopuri, cum ar fi marirea si micsorarea unei pictograme de aplicatie cand exista notificari in asteptare, pot fi concepute si butoane mari, chiar animate sau pot sta “umflate” pana cand sunt apasate.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171