Acasă Tutoriale telefon Am gasit senzorul de amprente din display, Samsung S10 Plus

Am gasit senzorul de amprente din display, Samsung S10 Plus

4

Daca te uiti cu atentie spre baza ecranului, vei constata ca senzorul de amprente integrat, este destul de vizibil. Asta se intampla insa numai in lumina puternica si in plin soare.

In interior sau la lumina artificiala, nu se poate observa. Nu este o problema tehnica sau ceva de genul asta, mai mult din curiozitate am facut fotografiile pe care le vedeti mai jos. O buna ocazie de a observa cum arata un astfel de senzor, cel ce este integrat in display.

Senzorul de amprente integrat in ecranul lui Samsung S10 Plus, este unul de tip “3D Ultrasonic” si nu “Optic”. Acesta este fabricat de catre Qualcomm, are la baza o tehnologie noua si teoretic, este mai rapid (si mai sigur) fata de generatiile trecute. Cu toate acestea, raman la parerea ca cel putin pentru moment, cel traditional este mai rapid.

Acest senzor de tip 3D Ultrasonic, utilizeaza ultrasunete de inalta frecventa pentru citirea amprentelor. Acest modul, este o combinatie intre un emitator si un receptor. In momentul in care degetul atinge suprafata din sticla, se transmite un impuls ultrasonic.

Apoi, receptorul face rapid o harta 3D a amprentei, a porilor si chiar a venelor, caracteristici unice ale degetelor. Spre deosebire, senzorii optici se folosesc de impulsuri luminoase sau electronice pentru a compune un plan 2D al amprentei. Acesti senzori pot fi pacaliti mult mai usor in comparatie cu cei de tip 3D Ultrasonic.

Un alt avantaj al noii generatii, este dat de posibilitatea de a debloca telefonul chiar si cu degetul umed sau in cazul in care ecranul este protejat de o folie de protectie din plastic. Telefonul acesta pe care l-am testat, are aplicata o astfel de folie.

Cei de la VIVO, au reusit sa integreze un senzor de amprente diferit pe noul lor model, APEX. Practic, nu conteaza in ce loc atingi ecranul, senzorul de amprente integrat acopera toata suprafata.

Iata si pozele cu senzorul de amprente din display, cel 3D Ultrasonic:

senzorul de amprente

4 COMENTARII

  1. amprenta din ecran a s10 e geniala,nu merge deloc pacalita cum se intampla la cele fizice sau alea din oneplus si mate20 pro..is teste pe youtube care arata ca pot fi pacalite cu amprenta pe guma :)) ..in cazul celei de pe s10 nu exista asa ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.