Connect with us
--------

Tutoriale telefon

Am gasit senzorul de amprente din display, Samsung S10 Plus

Published

on

Daca te uiti cu atentie spre baza ecranului, vei constata ca senzorul de amprente integrat, este destul de vizibil. Asta se intampla insa numai in lumina puternica si in plin soare.

In interior sau la lumina artificiala, nu se poate observa. Nu este o problema tehnica sau ceva de genul asta, mai mult din curiozitate am facut fotografiile pe care le vedeti mai jos. O buna ocazie de a observa cum arata un astfel de senzor, cel ce este integrat in display.

Advertisement

Senzorul de amprente integrat in ecranul lui Samsung S10 Plus, este unul de tip “3D Ultrasonic” si nu “Optic”. Acesta este fabricat de catre Qualcomm, are la baza o tehnologie noua si teoretic, este mai rapid (si mai sigur) fata de generatiile trecute. Cu toate acestea, raman la parerea ca cel putin pentru moment, cel traditional este mai rapid.

Acest senzor de tip 3D Ultrasonic, utilizeaza ultrasunete de inalta frecventa pentru citirea amprentelor. Acest modul, este o combinatie intre un emitator si un receptor. In momentul in care degetul atinge suprafata din sticla, se transmite un impuls ultrasonic.

Advertisement

Apoi, receptorul face rapid o harta 3D a amprentei, a porilor si chiar a venelor, caracteristici unice ale degetelor. Spre deosebire, senzorii optici se folosesc de impulsuri luminoase sau electronice pentru a compune un plan 2D al amprentei. Acesti senzori pot fi pacaliti mult mai usor in comparatie cu cei de tip 3D Ultrasonic.

Un alt avantaj al noii generatii, este dat de posibilitatea de a debloca telefonul chiar si cu degetul umed sau in cazul in care ecranul este protejat de o folie de protectie din plastic. Telefonul acesta pe care l-am testat, are aplicata o astfel de folie.

Advertisement

Cei de la VIVO, au reusit sa integreze un senzor de amprente diferit pe noul lor model, APEX. Practic, nu conteaza in ce loc atingi ecranul, senzorul de amprente integrat acopera toata suprafata.

Iata si pozele cu senzorul de amprente din display, cel 3D Ultrasonic:

senzorul de amprente

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
4 Comments
Advertisement

Trebuie sa citesti si: