Am sa va prezint in continuare un tutorial pe care daca-l urmati, veti avea CyanogenMOD 12.1 pe telefonul Xiaomi Mi4c, tutorial testat personal si instalat pe unul dintre telefoanele mele. Sistemul de operare ramane Android 5.1 Lollipop insa veti scapa de MIUI si veti avea o varianta de Android ceva mai apropiata de stock si avantajele pe care le aduce CyanogenMOD.

Retineti ca daca aveti un telefon Xiaomi Mi4c cumparat din Romania este posibila pierderea garantiei deoarece veti fi nevoiti sa faceti root si sa instalati un custom recovery TWRP, NU incercati aceast tutorial pe alt model de telefon indiferent ca este Xiaomi sau produs de alta companie!

DESCARCA CyanogenMOD 12.1 (cm-12.1-20151217-UNOFFICIAL-libra.zip)

DESCARCA GAPPS (gapps-lp-20141212-signed.zip)

Tutorial complet ce implica root + TWRP recovery pe Xiaomi Mi4c gasiti AICI (tutorial in limba romana)

Noul sistem de operare va arata fix ca in galeria foto de mai jos:

Tutorialul de instalare este simplu, retineti totusi ca toate datele personale vor fi pierdute (cele aflate in memoria interna)! Ambele fisiere descarcate la inceputul articolului vor trebui copiate in  memoria telefonului sau pe un card SD.

Trebuie sa reporniti telefonul in modul recovery TWRP (cel customizat) si pentru a face asta recomand sa folositi o aplicatie dedicata ce va porni telefonul in acest mod, eu recomand Flashify, aplicatie gratuita ce se poate descarca din Google Play.

-Reporniti telefonul in modul recovery

-Wipe data-cache-system-factory reset

-Alegeti sa instalati de pe cardul de memorie fisierul ce contine sistemul de operare

-Instalati si Gapps (neaparat deoarece fisierul contine aplicatiile Google inclusiv Google Play) pentru CM 12 

-Wipe data-cache

-Reporniti telefonul si asteptati finalizarea instalarii. Primul boot poate dura ceva mai mult fata de obicei.

A aparut si versiunea CyanogenMOD 13 (Android Marshmallow) pentru Xiaomi Mi4c, insa este o versiune plina de probleme si recomand sa nu o instalati, cel putin pana cand problemele sunt remediate!

CITESTE SI:  4 camere foto principale, Samsung Galaxy A9 Pro Star (2018), cateva pareri

3 COMENTARII

  1. Cum se comporta camera,am instalat un custom rom pe mi4(mi4w) și nici o aplicație pt cameră nu se compara cu cea stock din miui.

  2. Alin, este Google Camera si nu sunt atat de multe optiuni fata de cea stock. Ca o parere personala(desi nu folosesc eu telefonul) sunt si avantaje si dezavantaje pe acest Xiaomi Mi4C cu Cyanogenmod 12.
    Bateria tine clar mai putin dar exista mai multe optiuni si o putere mai mare de customizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree