Connect with us

Stiri despre telefoane

UE da dureri de cap producatorilor, are planuri noi cu telefoanele

Published

on

Intr-o lume in care telefoanele mobile devin din ce in ce mai sofisticate, accesul la baterie a devenit o provocare. Cu toate acestea, o schimbare majora este pe cale sa se intample.

Parlamentul European a adoptat recent o reglementare care ar putea schimba modul in care telefoanele sunt construite, facand bateriile din nou usor de accesat si de inlocuit.

Aceasta decizie ar putea avea un impact semnificativ asupra modului in care utilizam si intretinem telefoanele mobile. Dar sincer sa fiu, nu stiu cat de mult ne va ajuta pe noi, utilizatorii! Mai mult cred ca pune in dificultate producatorii de telefoane mobile.

Advertisement

Dar daca este lege, va trebui respectata, asa cum si Apple respecta noua reglementare si de anul acesta va trebui sa doteze telefoanele cu port USB TIP-C pentru incarcare.

Stim ca pana acum cativa ani, telefoanele nu erau de tip unibody, ele avand un capac spate din plastic, detasabil. Asa aveam acces usor la bateria dispozitivului si o puteam schimba oricand doream. In prezent, asta nu se mai intampla.

Telefoanele au spatele din sticla (sau plastic) si carcasa este bine lipita. Practic, cu greu poti repara un smartphone acasa, nici nu se pune problema schimbarii acumulatorului. Ai nevoie de unelte speciale, trebuie sa incalzesti carcasa pentru a se dezlipi adezivul si in plus, acumulatorul este bine lipit si el.

Advertisement

UE da dureri de cap producatorilor, are planuri noi cu telefoanele

Acum, Parlamentul European intervine, adoptand o lege care ar putea face bateriile usor accesibile si inlocuibile din nou.

Noua legislatie are ca scop incurajarea utilizatorilor sa isi inlocuiasca singuri bateriile telefoanelor, prin facilitarea accesului si indepartarea bateriei. Parlamentul a votat aproape in unanimitate pentru interzicerea adezivilor si obligarea producatorilor sa creeze dispozitive care permit utilizatorilor sa indeparteze si sa inlocuiasca bateriile cu usurinta.

UE da dureri de cap producatorilor, are planuri noi cu telefoanele

Faptul ca nu se mai foloseste adezivul inseamna ca utilizatorii pot sa isi schimbe bateriile pe cont propriu. Noua reglementare limiteaza producatorii sa comercializeze telefoane care necesita instrumente speciale sau instruire specializata pentru a deschide dispozitivul in scopul inlocuirii sau accesarii bateriei.

Advertisement

Va trebui sa treaca ceva timp pana cand aceste schimbari vor fi implementate in totalitate, asa ca nu ar trebui sa ne asteptam la modificari semnificative pana cel putin in 2027.

Citeste acum si:

Nu te grabi sa instalezi o actualizare importanta Android

Advertisement

 

sursa  sursa foto

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des