Connect with us

Stiri despre telefoane

UE nu prea stie ce vrea de la Huawei! Sau stie mai mult ca noi?

Published

on

Acum nu mai putin de 2 saptamani, aflam ca Uniunea Europeana se gandeste la o interdictie obligatorie asupra utilizarii Huawei Technologies Co Ltd, o companie chineza, in retelele lor 5G. Si sunt citate surse importante, ma refer la Reuters sau Financial Times.

Dar eu cred ca acest mare producator nu se da batut cu una cu doua, este pana la urma un colos. Si mai cred ca Honor inca apartine de Huawei, chiar daca “pe hartie” cele doua companii sunt acum separate. In fine, astazi aflam inca o veste despre acest gigant si din nou, Uniunea Europeana este la mijloc.

UE pare se confrunte cu o dilema in ceea ce priveste relatiile cu colosul chinez de telecomunicatii. Desi pare a fi pe cale sa interzica participarea companiei la dezvoltarea infrastructurii 5G, UE continua sa sustina financiar anumite proiecte.

Advertisement

Acum, Financial Times a indicat Huawei ca fiind partener in 11 initiative din programul de cercetare si inovatie Horizon Europa al UE. Compania a beneficiat de o finantare de pana la 14% pentru fiecare proiect, ajungand la un total de 3.89 milioane de euro!

In plus fata de cele 11 proiecte Horizon Europa unde chinezii au primit finantare de la UE, participa si in doua programe in care nu a primit subventii de la UE. Comisia a declarat ca suma reprezinta mai putin de 1% din finantarea pentru programele de cercetare legate de 6G, AI si cloud computing in cadrul Horizon Europa.

Unii analisti au avertizat ca participarea companiei ar putea submina securitatea datelor in bloc, precum si ambitia UE de a ramane independenta in dezvoltarea infrastructurii tehnologice critice.

Advertisement

Unul dintre proiecte implica cercetarea pentru construirea unui cadru de inalta securitate in jurul sigurantei automobilelor conectate si a condusului autonom.

Producatorul american de cipuri Intel, furnizorul japonez de piese auto Denso si Stellantis, al patrulea cel mai mare producator de masini din lume, sunt de asemenea parteneri in proiect. Thanassis Giannetsos, coordonatorul proiectului, a declarat ca Huawei are “expertiza” pentru a sustine obiectivul consortiului de a construi metodologia pentru viitoarea conducere autonoma.

sursa via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des