Connect with us

Stiri despre telefoane

400% crestere pentru producatorul care a rupt legatura cu Huawei

Published

on

400% crestere pentru producatorul care a rupt legatura cu Huawei, adica Honor. De fapt, eu cred ca despartirea aceasta nu s-a produs cu adevarat si am impresia ca exista in continuare o puternica legatura intre cele doua companii.

Honor a fost practic o filiala a gigantului din China, filiala fondata in 2013 si care in principal s-a axat pe comercializarea telefoanelor mai accesibile, dar cu specificatii tehnice atractive.

La finalul anului 2020, in contextul sanctiunilor comerciale impuse de SUA asupra Huawei, acestia anunta ca vand brandul Honor catre un consortiu de companii chinezesti. Scopul tranzactiei a fost de a permite brandului Honor sa evite restrictiile si sa continue sa aiba acces la componentele si tehnologia necesare pentru a produce telefoane si sa utilizeze Google.

Advertisement

400% crestere pentru producatorul care a rupt legatura cu Huawei

Acum, teoretic, cele doua companii sunt separate, dar este foarte posibil ca unele dintre tehnologiile si practicile de design sa fie inca similare, dat fiind istoricul lor comun.

400% crestere pentru producatorul care a rupt legatura cu Huawei

Honor a reintrat puternic in Romania, scriam despre asta in aprilie 2022. Multe modele cu preturi ce au ramas destul de ok si de competitive, reclama destul de puternica si o promovare agresiva. Desi nu avem date exacte legate de succesul pe care-l au ei in Romania, aflam ce se intampla la nivel global, inclusiv in Europa.

Livrarile de produse HONOR au inregistrat o crestere de aproape patru ori in primul trimestru al anului 2023 comparativ cu primul trimestru al anului 2022, nu includem aici performantele din China!

Advertisement

400% crestere pentru producatorul care a rupt legatura cu Huawei

Singurul alt producator important care a avut o crestere in aceeasi perioada a fost HMD (adica Nokia), majoritatea celorlalti au raportat scaderi semnificative.

Cei de la Counterpoint Research ne arata telefoanele care au inregistrat cele mai mari vanzari. Varf de gama, mid-range, dar si cel mai accesibil, face parte din gama X.

Trebuie sa recunoastem ca acest producator are cateva oferte bune in Romania si atunci cand a fost cazul, le-am aratat. Spre exemplu, Magic5 Lite este acum cel mai ieftin telefon cu display curbat, AMOLED. Cred ca Huawei zambeste fericit ;).

Advertisement

Citeste acum si:

50% in 4 minute, telefonul care se incarca instant, Realme GT3

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des