Review telefoane
UMi London, camera asa si asa, performante medii, Android 6.0 clasic
Cam asa ar suna parerile mele legate de acest UMi London, sau cel putin parerile legate de camera, sistemul de operare, interfata de utilizator si performante. Nu am sa fac un review foarte lung pentru acest telefon, am impresia ca ma repet si este genul de telefon pe care am mai pus mana, am mai testat de multe ori acest ansamblu hardware, de multe ori am impresia ca numai carcasa este schimbata.
Si probabil ca asa si este, multe telefoane chinezesti ieftine impart o mare parte dintre componente, design-ul este schimbat in majoritatea cazurilor. Insa, UMi London arata foarte bine pentru segmentul sau de pret si este chiar un telefon frumusel.
Desi cei de la UMi il promoveaza un telefon rezistent, ceva de genul celor rugged, nu este chiar un telefon cu care sa dai de pamant, eu am reusit sa sparg ecranul fara prea mare efort, l-am scapat pur si simplu pe gresie de la 30 de cm.
Normal ca poate fi vorba si de felul in care a cazut, este oarecum o loterie aici…Totusi, UMi London este un telefon solid, are o rama metalica foarte groasa si este destul de greu. Cred ca ar mai fi trebuit ca producatorul sa lucreze mai mult la protectia ecranului, ei declara ca este unul special si rezistent, insa nu spun concret daca are sau nu Gorilla Glass sau DragonTrail.
Daca ecranul si constructia chiar merita o nota mare, sa vedem in cele ce urmeaza cum sta si la restul capitolelor, camera, performante si sistem de operare.
Citeste si: REVIEW UMi London, vorbim astazi numai despre ecranul SHARP de 5″
Mai intai, vedem tabelul cu specificatii tehnice, asta pentru a vedea despre ce vorbim pana la urma.
UMi London este totusi un telefon chinezesc ieftin, insa sta bine la capitolul camera foto, desi are un pret asemanator cu cel al lui Leagoo M5, camera lui UMi este mai buna, fara dubii.
De altfel, telefonul foloseste un senzor SONY IMX149 de 8MP, senzor ce se dovedeste destul de bun, insa nici in acest caz nu avem parte de o customizare a interfetei, ma refer la interfata camerei foto. Pozele ies ok, insa LED-ul blitz este foarte slab, aproape inutilizabil si nefolositor. Mai jos, vedeti cateva mostre foto facute cu cmare lui UMi London, totul este pe automat. Practic, nu ai ce setari sa faci si in cele mai multe cazuri, setarea automata este cea mai buna.
Pozele sunt destul de clare, imi place ca poti face si poze macro cu fundal blurat (rezonabil nu cine stie ce), insa am remarcat ca in multe cazuri culorile sunt cam sterse si nu reflecta realitatea.
Iata si pozele:
Filmeaza in format 3GP pana la o rezolutie FHD, calitatea este buna dar nu impresioneaza, am observat si o usoara sacadare la filmarea FHD, atat atunci cand filmezi cat si in clipa in care vezi filmul pe un calculator. De altfel, vedeti in captura de mai jos cum ca filmeaza la numai 20fps:
UMi London este trecut ultimul in cele doua tabele de mai jos, acolo vedem cum sta el fata de restul telefoanelor testate cu AnTuTu si NenaMark 2.0
[easy_chart chart_id=’35083′]
[easy_chart chart_id=’35085′]
Performantele nu sunt cele mai grozave, avem numai 1GB RAM si un procesor cu 4 nuclee. Ne indreptam totusi spre sfarsitul lui 2016 si nu cred ca mai exista cineva pasionat de telefoanele mobile sau macar un cititor mai fidel care sa nu-si inchipuie cum ruleaza un astfel de telefon.
Poti rula aproape orice pe el, diferenta este data de viteza cu care o poti face, cat timp dureaza pana intre o aplicatie, pana o instaleaza, etc. Lui UMi London trebuie sa-i dai ceva timp sa faca toate astea, nu se intampla totul aproape instantaneu, nu are 3 sau 4GB RAM si este de inteles.
Deci, daca esti dispus la o mica steptare, este un telefon bun, sistemul de oeprare este destul de bine pus la punct, nu intalnim aplicatii chinezesti sau aplicatii inutile.
L-am testat si cu Geekbench 4 sau cu Vellamo, rezultatele le vedem in cele ce urmeaza.
Geekbench 4 testul single core – 370p, ca o comparatie spun ca Leagoo M5 a obtinut aici 353 puncte si iHunt Freedom 357 puncte, ca sa merg si mai departe, Xiaomi Redmi 3S cu 3GB RAM a obtinut un scor dublu in acest caz, adica 625 puncte.
Geekbench 4 testul multicore – 1060p, este interesant aici ca nu este cotat mult sub OnePLUS X.
Vellamo browser – 2131p
Vellamo metal – 687p
Vellamo multicore – 1131p
Sistemul de operare este Android 6.0 Marshmallow, fata de restul telefoanelor chinezesti ieftine pe care le-am testat, acesta nu a primit o actualizare de ROM, spun asta deoarece restul modelelor pe care am pus mana mai capatau si asa ceva. Chiar daca erau actualizari de soft de cativa MB menite mai mult sa impresioneze si fara sa aduca cine stie ce imbunatatiri, ele existau.
Insa, nu am simtit nevoia unui astfel de update OTA pe UMi London, nici nu are cine stie ce “artificii” in meniu pe care sa le deschizi si sa observi eventual mici greseli sau sa simti nevoia de imbunatatiri, in afara de gesturi inteligente, inclusiv optiunea de a debloca ecranul prin dubla atingere sau accesarea unor aplicatii cu ecranul blocat, nu am vazut mai nimic, totul arata clasic Android Marshmallow.
Desigur ca daca nu suntem multumiti de aceasta interfata, in Google Play exista o gramada de teme ce pot infrumuseta si customiza interfata, cred ca asta stie orice utilizator de Android.
Cam atat pentru moment legat de acest telefon mobil fabricat de catre cei de la UMi si sper ca deja aveti o parere formata despre el. Trebuie sa admintem ca are un pret foarte bun, ca arata foarte bine, dar ca nu este un telefon foarte performant. Cu toate astea, iti poti face treaba destul de bine cu el. Am sa revin in perioada urmatoare cu testul de baterie (nu e cine stie ce la acest capitol) si cu parerile si concluziile finale legate de UMi London.
Telefonul mi-a fost trimis de catre cei de la gearbest, oferta este AICI.
Florin Andrei
septembrie 18, 2016 at 15:47
Deci, sa incep cu ce nu sunt de acord si anume testele sintetice. Probabil ai observat ca ele adesea nu reflecta realitatea. Telefoane asemanatoare ca performante, diferente enorme de punctaj dar daca le pui unul langa altul se comporta la fel.
Un joc cu grafica buna cum ar fi “Real Racing 3” sau “Asphalt 8” se incarca si ruleaza la fel, chiar daca un terminal a obtinut in antutu 30.000 iar celalalt 25.000. Sunt dispozitive cu scor urias care sacadeaza in meniuri si se incalzesc peste masura la un joc 3D. Ca si concluzie finala, eu n-am incredere in testele sintetice ci doar in cele practice.
In al 2-lea rand, ma dernajeaza superficialitatea chinezilor cu care trateaza Firmwareul initial, pe sistemul “Afara-i vopsit gardul, inauntru lepoardul”. Am achizitionat un Leagoo M5 de curand iar faptul ca are un DROPPER MALWARE ascuns in aplicatia de Youtube, are spyware in aplicatia LEAGOO SHARE, faptul ca are erori de traducere grosolane sau chiar lipsesc optiuni daca il pui in limba romana, te face sa detesti telefonul chiar daca are un design si durabilitate de nota 10.
John
septembrie 21, 2016 at 10:50
Deci ai reusit sa-i spargi ecranul – in ciuda super reclamelor de la Umi care ne explicau cat de greu e sa il spargi. Inteleg ca se sparge relativ usor?Touch – ul mai functioneaza? Pacat, rezistenta la socuri parea un mare atu si ii aducea un mare plus in raport cu concurenta in aceeasi clasa…
Cosmin
septembrie 21, 2016 at 14:29
Da, ecranul lui UMi London functioneaza perfect, problema este la nivel de design ;))
john
septembrie 21, 2016 at 14:34
Adica….?