Connect with us

5 trimestre de scadere continua si o diminuare cu 12% in comparatie cu acceasi perioada a aanului trecut, ne referim acum la primul trimestru al anului acesta, 2023. Cam asta s-a intamplat in aceasta industrie, totul in ciuda unor imbunatatiri limitate in ceea ce priveste factorii macroeconomici.

“Scaderea pietei de smartphone-uri in primul trimestru al anului 2023 a fost in limitele asteptarilor in intreaga industrie, si conditii macroeconomice locale au continuat sa impiedice investitiile si operatiunile furnizorilor in diverse piete.

telefoane noi

In ciuda reducerilor de pret si a promovarii agresive din partea furnizorilor, cererea consumatorilor a ramas in letargie, in special in segmentul de preturi scazute, din cauza inflatiei ridicate care a afectat increderea si cheltuielile consumatorilor. Teoretic, clientii se indreapta spre modelele mai scumpe sau isi schimba mai rar telefonul.

Mai mult de atat, cererea scazuta persistenta din partea clientilor este cea care a generat un val semnificativ de de-stocare pe intregul lant de aprovizionare, distribuitorii reducand nivelurile de stoc pentru a-si asigura operatiunile.

Pentru a mentine un nivel scazut de volum in vanzari, furnizorii au continuat sa foloseasca tehnici de productie prudente, care au avut un impact negativ pe termen lung asupra performantei operationale a lantului de aprovizionare cu componente.” – Sanyam Chaurasia, analist in cadrul Canalys.

vanzari samsung

Acum, sa aruncam o scurta privire si asupra producatorilor principali si din pacate, observ lipsa Huawei din aceste statistici. Samsung a fost singurul furnizor care s-a bucurat de o revenire trimestriala si s-a luptat sa revina pe primul loc cu o cota de piata de 22%. Apple a coborat pe locul al doilea, cu o cota de piata de 21 procente.

Xiaomi reuseste sa-si pastreze pozitia a treia, cu o cota de piata de 11%, fiind ajutat de lansarea de noi produse ( si chiar multe/variate) spre sfarsitul primului trimestru al acestui an, in timp ce ajustarea stocurilor a continuat. OPPO si vivo si-au intarit pozitiile in regiunea Asia Pacific si in pietele lor de origine, detinand 10% si, respectiv, 8% din cota de piata.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!