baterie

Vanzarile iPhone 15 in China dezamagesc

Vanzarile iPhone 15 in China dezamagesc

Lansarea mult-asteptata a lui iPhone 15 nu a prins la publicul din China, conform unor studii recente. Raportul Counterpoint Research estimeaza ca vanzarile acestui nou model au scazut cu 4.5% fata de predecesorul sau, iPhone 14, in primele 17 zile de la lansare. Efectele acestei tendinte se fac deja simtite pe piata, actiunile Apple avand o scadere de 1.7% in tranzactiile pre-deschidere.

Este un semnal de alarma pentru gigantul tehnologic american, mai ales in conditiile in care compania chinezeasca Huawei a avut o crestere notabila, intrecand Apple la vanzari globale (ceva ciudat). Surprinzator, acest succes vine in ciuda sanctiunilor americane si a faptului ca noul model Huawei Mate 60 Pro foloseste un procesor realizat in China…

Vanzarile iPhone 15 in China dezamagesc

Pe langa concurenta acerba, Apple se confrunta si cu restrictii impuse de guvernul chinez. S-a extins interdictia de folosire a produselor Apple in institutiile de stat si companiile publice, ceea ce subliniaza provocarile in crestere cu care se confrunta americanii.

sursa