Connect with us

Stiri despre telefoane

Sunteti pregatiti de primul telefon cu camera de 432MP?

Published

on

Sunteti pregatiti de primul telefon cu camera de 432MP? Nu, inca nu a fost lansat, dar din moment ce Sasmung lucreaza la un asemenea senzor, nu cred ca o fac degeaba si posibil ca anul viitor sa avem parte de ceva surprize. Stiu, pare de domensiul SF, dar asa parea si prima data cand am auzit de 200 MP!

Si in cursa pentru suprematia in domeniul camerelor, Samsung pare sa se concentreze pe rezolutie, in loc sa puna accentul doar pe calitatea pixelilor sau dimensiunea senzorului. Recent, au aparut informatii despre dezvoltarea a doua tipuri de senzori care promit sa schimbe modul in care percepem fotografia mobila.

Telefon cu camera de 432MP in 2024?

Primul senzor, cunoscut sub numele de ISOCELL HP2SX, care urmeaza sa fie lansat pe modelul S24 Ultra, ofera o rezolutie de “numai” 200 de megapixeli. Dar asta e doar inceputul. Samsung lucreaza la doi noi senzori din seria ISOCELL HW, denumiti HW1 si HW2.

Advertisement

Acestia se disting prin rezolutia lor de 432 de megapixeli, dar si prin dimensiunile senzorului, unele extrem de generaose si care ar putea pune ceva probleme. HW1 are un senzor de 1/1,05 inch, in timp ce HW2 vine cu un senzor de 1/1,07 inch. Aceste dimensiuni sunt semnificativ mai mari comparativ cu senzorii de camera obisnuiti.

Camera de 432MP in 2024, nu mai pe telefoanele sud-coreenilor!

Pe langa rezolutia impresionanta, aceste senzori ofera si dimensiuni ale pixelilor care sunt cu adevarat inovatoare. HW1 are o dimensiune a pixelului de 0,56µm, in timp ce HW2 merge chiar mai departe cu o dimensiune a pixelului de 0,5µm. Aceste dimensiuni mici ale pixelilor arata angajamentul Samsung de a oferi detalii clare si performanta buna in conditii de lumina slaba.

Cu toate acestea, ramane de vazut cum vor fi integrate aceste tehnologii in dispozitivele mobile compacte de astazi, aici este marea dilema.

Advertisement

Desi specificatiile sunt impresionante, practicabilitatea integrarii unor astfel de senzori de inalta rezolutie si de dimensiuni mari in dispozitivele compacte este inca un subiect de dezbatere. Posibil sa apara in curand terminale cu un modul gigant in partea din spate?

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des