Connect with us

Stiri despre telefoane

Viteza Net Digi vs Orange vs Vodafone si Telekom

Published

on

Viteza Net Digi vs Orange vs Vodafone si Telekom, adica cei mai importanti operatori de telefonie din Romania (nici nu cred ca mai sunt altii). Aceste statistici sunt venite din partea celor de la nperf.com si sincer sa fiu, ma asteptam la asemenea rezultate.

Am abonament Digi Mobil si stiu “ce le poate pielea”, am avut peste 10 ani de zile si la Orange, cei ce ies pe primul loc in studiul facut de compania mentionata anterior. Acestia ne pun la dispozitie o serie de grafice interesante si au testat mai multi parametri.

Viteza de upload, download, latenta, rapiditatea in streaming multimedia, etc. Probabil ca au facut aceste date in conditii ideale si cifrele acestea reprezinta o medie. Totul facut frumos, cu explicatii, pe puncte, etc. Vedem in captura de mai jos care ar fi rezultatele, 2G ->5G.

Advertisement

Viteza Net Digi

Cu peste 90.000 de puncte, Orange ridica trofeul deasupra capului. Vodafone nu se afla la mare distanta si prinde locul 2. Cei de la Telekom nu se lauda conform acestui tabel cu un punctaj prea mare si nu se afla departe de ultima pozitie, acolo unde apare Digi Mobil, probabil ati ghicit.

Au cele mai mici preturi la abonamente, cel mai mult internet (ei spun nelimitat). Asa este, dar vitezele nu par a fi cele mai stralucite si prind ultima pozitie cu 58.273p. Avem si o serie de explicatii de la cei ce au facut acest studiu interesant, viteza Net Digi vs Orange vs Vodafone si Telekom:

speed test romania

Scorul nPerf, exprimat în nPoints, oferă o imagine de ansamblu a calității unei conexiuni. Ia în considerare ratele de biți măsurate (2/3 la descărcare + 1/3 la încărcare), latența și este afectată în mod egal de testele QoE (browsing/streaming). Acest scor reflectă calitatea generală a conexiunii resimțită de utilizator.

Advertisement

Acest studiu se bazează pe testele efectuate de utilizatorii aplicației mobile nPerf, disponibilă gratuit pe iOS și Android. Între 1 iulie 2021 și 30 iunie 2022 am numărat în România, după filtrare, 27.297 de teste:

Viteza Net Digi mobilDiferența este deosebit de remarcabilă când ne uităm la viteza de descărcare (145 Mb/s, adică de 2,2 ori mai rapid decât Vodafone, de 4 ori mai rapid decât Telekom, aproape de 6 ori mai rapid decât DiGi). Mai mult, Orange a dominat cursele de viteză de încărcare, experiența de streaming YouTube și a înregistrat una dintre cele mai bune două latențe din ultimele douăsprezece luni. Orange a oferit cea mai bună rată de performanță în streaming video pe mobil, în ultimele două semestre.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Dan

    august 20, 2022 at 01:04

    Vrăjeală de articol nene 😅😅 Telekom-ul are downloadul peste orange👀 dar în schimb upload-ul e dezastru. Peace!

  2. Ionescu Robert

    aprilie 4, 2023 at 18:15

    Cu RCS eu am obținut 150Mg download la abonament,in București !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des