Connect with us

Stiri despre telefoane

Vodafone a terminat treaba pe Pamant si vrea sa puna 4G pe Luna!

Published

on

Vodafone a terminat treaba pe Pamant si vrea sa puna 4G pe Luna! Atentie, nu este o gluma, satelitul natural al Pamantului ar putea avea incepand cu anul viitor (2019), propria conexiune 4G!

Cine ar beneficia de 4G LTE pe Luna? Pentru moment nimeni, insa, conform presedintelui (Robert Bohme) PT Scientists, “Este un prim pas crucial pentru explorarea sistemului solar. Pentru ca oamenii sa paraseasca Pamantul, trebuie mai intai sa dezvoltam infrastructuri dincolo de planeta noastra”

PTS este o companie cu sediul in Germania (infiintata in 2009) care are drept scop reducerea costului explorarii spațiului și democratizarea accesului la Luna.

Advertisement

Insa, cei de la Vodafone nu sunt singuri in acest proiect, colaboreaza cu Nokia si Audi, iar prin intermediul unei rachete Falcon 9 de la SpaceX, care va fi lansata anul viitor, vor fi plasate pe suprafata satelitului natural doua rovere Audi Lunar Quattro, acestea vor avea la bord reteaua 4G si vor putea comunica intre ele.

Audi lunar Quattro:

Marcus Weldon, presedinte in cadrul companiei Nokia, a declarat: “Aceasta misiune importanta sprijina, dezvoltarea unor tehnologii noi adecvate pentru spatiu, ce ar putea reprezenta suportul pentru viitoarele retele de date, procesare si stocare”

Clip oficial Vodafone:

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
9 Comments

9 Comments

 1. Anonim

  februarie 28, 2018 at 11:46

  Împreună cu Nokia cu toată viteza înainte!

 2. Anonim

  februarie 28, 2018 at 11:51

  este o mega poanta. ei nu au 100% acoperire pe Romania :))))) pt servicii de voce. acu se duc pe luna cu 4g :))))))))))

  • Anonim

   februarie 28, 2018 at 15:40

   Vodafone international, nu Romania, la noi merge si asa. Tu critici Vodafone dar sa vezi semnalul jalnic de la Telekom. Eu locuiesc intr-un oras mic si n-am 3G decat pe strada.

  • Anonim

   februarie 28, 2018 at 15:41

   stiu chéf. stiu si de aia.

 3. aileni flavius

  februarie 28, 2018 at 13:52

  Treaba e serioasa! Eu am crezut ca e gluma…

 4. Anonim

  februarie 28, 2018 at 12:20

  Bani aruncati.

 5. Anonim

  februarie 28, 2018 at 17:03

  Androidro – >”vrea să pună internat 4g pe lună”

 6. Sorin

  martie 1, 2018 at 08:31

  Mai trebuie ținut cont de un aspect: din cauza distanței Pământ – Lună (384.400 km), un semnal transmis de pe Pământ spre Lună și înapoi are nevoie de aproape 3 secunde (2,56 secunde, la care se mai adaugă timpii de întîrziere din echipamentele electronice). Deci nu se pune problema de a avea un releu de re-transmisie pentru voce, cel mult pentru transmisii de date. Mai departe, puterea necesară părții de emisie va fi asigurată de panouri fotovoltaice, iar pentru o putere de transmisie decentă este nevoie de multe panouri, ceea ce duce la o complexitate a misiunii. Dacă releul are doar scop “demo” atunci efectiv nu văd sensul, chiar și pentru reclamă fiind, costurile mari fiind de fapt inutile. Per total mi se pare o chestie aiurea.

 7. Ioto14

  martie 1, 2018 at 14:43

  Este aceasi treaba precum cea cu telefoanele Samsung galaxy S9 , mai intai au aparut husele pentru el apoi a aparut telefonul , asa o sa fie si aici , mai intai o sa apara si pe luna internetul 4G apoi oameni , desi mai bine ar incerca sa faca chesti asta pe marte ca tot vor oameni de stiinta sa o colonizeze :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des