Connect with us

Stiri despre telefoane

WhatsApp nu mai merge pe aceste telefoane

Published

on

WhatsApp nu mai merge pe aceste telefoane si asta nu pentru ca ar fi o problema tehnica cu ele, pur si simplu nu mai sunt suportate de catre aplicatie, probabil ca nu mai indeplinesc anumite standarde.

Greu de crezut ca cineva le mai utilizeaza in 2023, dar este un anunt pe care compania il face si greu de crezut ca posesorii modelelor de mai jos vor mai putea face update de soft la o versiune mai actualizata de Android.

WhatsApp nu mai merge pe urmatoarele modele de telefoane

Incepand cu 24 octombrie, populara aplicatie de mesagerie WhatsApp va opri suportul pentru dispozitivele care ruleaza versiuni ale sistemului de operare Android 4.1 (are deja 10 ani vechime).

Advertisement

Decizia afecteaza o gama larga de dispozitive: Samsung Galaxy Note 2, HTC One, Samsung Galaxy S2, HTC Desire HD, Samsung Galaxy Nexus, HTC Sensation, Samsung Galaxy Tab 10.1, LG Optimus 2X, Nexus 7, LG Optimus G Pro, HTC One, Sony Xperia Z, Motorola Xoom, Sony Xperia S2, Motorola Droid Razr, Sony Ericsson Xperia Arc3.

WhatsApp nu mai merge pe aceste telefoane

Aceasta masura vine ca parte a politicii continue a companiei de a elimina suportul pentru sisteme de operare mai vechi, intr-un efort de a se concentra pe imbunatatirea experientei utilizatorilor si pe securitate. Conform informatiilor furnizate de site-ul oficial, utilizatorii care nu isi actualizeaza sistemul de operare nu vor putea utiliza niciunul dintre serviciile oferite de WhatsApp.

WhatsApp nu mai merge pe aceste telefoane

Pentru cei care folosesc dispozitivele afectate, solutia este fie sa isi actualizeze sistemul de operare, daca este posibil, fie sa achizitioneze un dispozitiv nou. Sistemele de operare suportate dupa aceasta data includ Android 5.0 si versiuni ulterioare, iOS 12 si mai nou, precum si KaiOS 2.5.0 si mai nou, care ruleaza pe dispozitivele JioPhone si JioPhone 2.

Advertisement

Daca nu sunteti siguri de versiunea sistemului de operare pe care o aveti, o puteti verifica in meniul “Settings”, sub optiunea “About phone/About device”, unde gasiti informatii despre versiunea sistemului de operare.

WhatsApp a informat ca va trimite notificari in aplicatie pentru a avertiza utilizatorii despre aceasta schimbare. Utilizatorii care nu vor face actualizarea necesara vor ramane fara acces la serviciile aplicatiei.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des