Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi a primit o amenda de 3.2 milioane de euro, nerespectarea garantiei

Published

on

Xiaomi a primit o amenda de 3.2 milioane de euro pentru nerespectarea conditiilor ce tin de garantia produselor, amenda aceasta a fost data de autoritatile din Italia. Concret, producatorul a refuzat sa repare telefoanele care aveau zgarieturi sau alte defecte mai mici, aceste telefoane fiind inca in perioada de garantie.

Potrivit autoritatilor italiene, filiala locala Xiaomi ar trebui sa examineze potențialele defecte și sa accepte returnarea produselor fara a percepe taxe suplimentare si sa suporte inclusiv cheltuieli de transport.

Xiaomi a primit o amenda de 3.2 milioane de euro, nerespectarea garantiei

Autoritatea Italiana pentru Concurența (AGCM) a constatat ca producatorul refuza adesea sa repare produsele aflate in timpul garantiei legale, compromitand in acest mod drepturile consumatorilor. 

Advertisement

Atunci cand utilizatorul avea anumite probleme cu bateria sau cu ecranul (inclusiv zgarieturi mici), Xiaomi Italia refuza sa ofere o garanție, aspect ce a generat un feedback neplacut din partea clienților, dar suficient pentru ca autoritatile sa se sesizeze si sa aplice amenda destul de consistenta, 3.2 milioane de euro.

xiaomi garantie

Conform sursei, producatorul se apara si spune: Xiaomi a respectat întotdeauna operațiunile legale și conforme și a respectat legile și reglementarile relevante ale locatiei afacerii. Ne angajam sa oferim fiecarui utilizator italian cea mai buna experiența de service post-vanzare posibila.

Amenda din Italia a venit în timp ce Xiaomi isi intensifica eforturile de a-și extinde prezenta in Europa, una dintre cele mai importante piețe pentru companie. Ding Jihua, director in cadrul Academiei Beijing New Century on Transnational Corporations, a declarat ca motivele pentru care Xiaomi a fost amendata nu sunt înca foarte clare.

Advertisement

via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Foi

    iulie 19, 2022 at 15:45

    Aha, de acolo au invatat h… pcgarage ca zgarietura e soc mecanic si cade garantia?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des